Premieră: eliminată de la Bac, şi-a recâştigat diploma în instanţă!

TRIMITE PRIETENILOR

Caz fără precedent în învăţământul şi justiţia din România. După ce au fost eliminaţi după susţinerea examenului de Bacalaureat, 12 elevi şi-au recâştigat diploma în urma procesului de la tribunalul Bihor.

Judecătorii Tribunalului Bihor s-au pronunţat în cazul Alexandrei Burtă, eleva de nota 10 eliminată de la Bacalaureat. Magistraţii au suspendat procesul verbal care a dus la eliminarea elevei, astfel că tânăra de nota 10 a câştigat prima bătălie a nedreptăţii. Alexandra este o elevă excepţională şi a fost şefă de promoţie a Colegiului „Unirea” din Ştei.

Judecătorii au decis să admită acţiunea formulată de Alexandra şi să suspende efectele procesului verbal de sancţionare a candidatului

Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul altor 11 elevi care au acţionat decizia în Instanţă.

Vestea a fost primită cu bucurie în special de elevi, dar şi de părinţi. Aceştia speră ca în final să arate că au avut dreptate şi că eliminarea elevilor s-a făcut pe nedrept.

” Am primit sentinţa cu bucurie. Am cerut să se suspende procesul verbal de eliminare şi să se acorde nota la proba E) c), până la judecarea pe fond. Sperăm să obţinem cât mai repede diplomele sau adeverinţele care ţin locul diplomelor de Bacalaureat, iar copiii să se poată înscrie la facultate, să-şi urmeze visul pentru care s-au pregătit şi pentru care au învăţat atâţia ani. Suntem siguri că vom câştiga şi pe mai departe”, a spus Voicu Burtă, tatăl Alexandrei Burtă, şefa de promoţie.

108 elevi, printre care şi Alexandra, au fost eliminaţi de la proba E)c) a examenului de Bacalaureat, după ce o profesoară de la Timiş a observat 42 de rezolvări identice în timp ce le corecta lucrările. Profesoara a sesizat Ministerul Educaţiei care a deschis o anchetă. Astfel, cel mai la însemână a fost vizionarea înregistrărilor din timpul examenului de Bacalaureat de la Ştei. Imaginile arată cum în 10 din cele 14 săli de examen elevii copiază, unii chiar ajutaţi de profesorii supraveghetori.

Comisia Naţională de Bacalaureat a solicitat constituirea unei comisii de cercetare disciplinară a profesorilor asistenţi din sălile în care examenul la proba de matematică pare să fi fost fraudat.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Oana