Premierul Cîțu a EXPLODAT din cauza salariilor bugetarilor. Cheltuielile s-au DUBLAT, performanța nu

TRIMITE PRIETENILOR

Premierul Florin Cîţu a anunţat că aproape toate ministerele au bugete mai mari faţă de anul trecut, dar a anunţat că urmează tăierile.

Premierul Cîțu anunță că salariile bugetarilor consumă prea mulți bani de la buget și spune că acest lucru nu reflectă munca depusă de unii angajați. Cîțu vrea să taie o parte din sporurile angajaților de la stat.


„În ultimii doi ani de zile, cheltuielile cu salariile s-au dublat, eu nu cred că performanța s-a dublat. Eu vreau sa legătura dintre salarii și performanță să fie una directă și acest lucru îl vom face în acest an”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Cîţu: Avem bugete mai mari, dar acum vin şi aşteptările mele pentru miniştri – performanţă, eficienţă

Premierul Cîţu a anunţat că aproape toate ministerele au bugete mai mari faţă de anul trecut, precizând că aşteaptă de la membrii Cabinetului performanţă şi eficienţă. „Vom discuta şi la rectificarea bugetară la jumătatea anului, execuţia bugetară, cu mandatele pe masă atunci”, a afirmat el. Totodată, Cîţu a arătat că Ministerul Sănătăţii are un buget de 11,4 miliarde lei, iar execuţia de anul trecut este de 10,4 miliarde de lei. „Nu văd cum a ieşit în spaţiul public că sunt mai puţini bani la Sănătate”, a susţinut el.

Premierul Cîțu: Am spus de la început că nu sunt de acord să susţin în acest buget nenorocirile adoptate de PSD

Premierul Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, că nu este dispus să susţină în acest buget „nenorocirile adoptate de PSD între 2017 şi 2019”, iar prin acest buget va fi reparat „dezmăţul făcut de PSD”. „De la tovarăşul Ciolacu mă aşteptam să mă sune, îmi luam eu o zi – două din viaţă, pierdeam timpul ăsta şi îi explicam eu cum e cu bugetul. Ştiu, e mai greu, dar îi explicam eu cum e cu bugetul, nu trebuia să facă aceste scrisori la Comisia Europeană. Deci, tovarăşul Ciolacu, când ai timp, dă-mi un telefon”, a adăugat el. Liderul PSD Marcel Ciolacu îi răspunde premierului Florin Cîţu, afirmând că şeful Executivului ”şi-a luat palme peste ochi la Bruxelles şi îşi varsă frustrările” în ţară.

Florin Cîţu anunţă desfiinţarea SIIJ: „Reforma în Justiţie este deja agreată în coaliţie. Vom adopta proiectul de lege”
El îl invită pe Cîţu să sune la totţi cei pe care liderul PSD consideră că acesta i-a minţit sau înşelat şi apoi să îşi dea demisia ”Scuteşte-ne de răţoiala asta adolescentină!”, afirmă Marcel Ciolacu.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.