Premierul Indiei a mulțumit României pentru sprijinul acordat celor peste 3.300 de indieni evacuați din Ucraina

TRIMITE PRIETENILOR

Nicolae Ciucă a avut o convorbire telefonică cu prim-ministrul Indiei, Narendra Modi. Cei doi au discutat cu precădere despre agresiunea militară rusă împotriva Ucrainei. În discuție a fost abordată și situația de securitate creată de criza umanitară care însoțește războiul pe scară largă al Rusiei împotriva vecinului său, stat suveran, membru al Organizației Națiunilor Unite.

Premierul indian a mulțumit premierul Nicolae Ciucă, României și poporului român pentru sprijinul acordat celor peste 3.300 de cetățeni indieni care au trecut în siguranță granița româno-ucraineană după izbucnirea conflictului.

„Acceptarea primirii în tranzit a studenților și cetățenilor indieni și acordarea rapidă a vizelor pentru a putea ajunge acasă au fost salutate de partea indiană, care a mulțumit pentru modul în care au fost tratați cetățenii săi, în linie cu excelentele relații româno-indiene”, se arată în comunicatul guvernului.

India a anunțat că dorește să participe la efortul de susținere a refugiaților ucraineni în țara noastră.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.