Prepararea necorespunzătoare a cărnurilor îţi poate pune în pericol sănătatea. Când găteşti carne de pui, trebuie neapărat să respecti aceste lucruri

TRIMITE PRIETENILOR

Specialistii avertizeaza ca atunci cand spalam carnea de pui inainte sa o gatim riscam raspandirea unei bacteria numita Campylobacter, care duce la o forma foarte periculoasa de intoxicatie alimentara.

Acestia recomanda ca imediat ce am intrat in contact cu carnea cruda de pasare sa ne spalam pe maini.

Specialiştii americani avertizează că spălarea cărnii de pui sporeşte riscul de contaminare a altor obiecte şi alimente cu bacterii periculoase, motiv pentru care îţi oferă câteva soluţii pentru a diminua riscurile:

Găteşte carnea la final

Ideal este să speli şi să prepari toate ingredientele de care ai nevoie pentru o reţetă înainte de a porţiona şi găti carnea.

Foloseşte produse pentru igienizare

După ce pregăteşti carnea, spală-te pe mâini şi curăţă suprafeţele cu produse special concepute pentru igienizarea suprafeţelor din bucătărie. Desigur, este recomandat să speli şi ustensilele folosite sau să alegi altele pentru a lucra cu celelalte ingrediente, pentru a evita contaminarea.

Investeşte într-un termometru de bucătărie

Un termometru te ajută să găteşti carnea fix cât trebuie, pentru a evita eventuale probleme de sănătate cauzate de bacteriile ce se pot ascunde în carnea de pui.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Oana