Președintele Ucrainei i-a adresat un mesaj tăios premierului Ungariei. „Ascultă, Viktor, știi ce se întâmplă în Mariupol? Este momentul să te hotărăști”

TRIMITE PRIETENILOR

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat către premierul Ungariei Viktor Orban, îndemnându-l să se decidă cui îi este alături, fiind considerat un vechi aliat a lui Vladimir Putin.

„Este momentul să te hotărăști”, i-a spus Zelenski lui Orban.

În mesajul adresat liderilor europeni, Volodimir Zelenski s-a referit la fiecare țară, adresând mesaje de mulțumire. Președintele Ucrainei i-a adresat un mesaj tăios premierului Ungariei, Viktor Orban:

„Ungaria… Vreau să mă opresc aici și să fiu sincer odată și pentru totdeauna. Am fost la Budapesta. Am fost de multe ori acolo, un oraș foarte frumos. Am fost acolo cu familia mea. Am văzut acest memorial (la Budapesta, n.red.), despre crime în masă. Trebuie să decideți singuri cu cine sunteți. Sunteți un stat suveran. Ascultă, Viktor, știi ce se întâmplă în Mariupol? Te rog, dacă poți, mergi pe malul Dunării. Uită-te la pantofii ăia și vei vedea cum se pot întâmpla din nou uciderile în masă în lumea de astăzi. Asta face Rusia astăzi. Adulți și copii. Bunicii. Mii. Aceste mii de oameni nu mai sunt. Nu este timp să eziți. Este momentul să te hotărăști deja. Noi credem în tine. Avem nevoie de sprijinul tău. Credem în poporul tău. Credem în Uniunea Europeană”, a spus Zelenski.

Ce a spus despre Ungaria (n.r: minutul 10 și 10 secunde):


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.