Președintele Ucrainei înființează o LEGIUNE INTERNAȚIONALĂ. Cheamă oamenii din toată Europa la luptă: “Dacă aveți experiență de luptă, puteți veni în țara noastră”

TRIMITE PRIETENILOR

Președintele Ucrainei înființează o legiune străină internațională a voluntarilor care vor să susțină Ucraina în lupta împotriva rușilor. Volodimir Zelenski a făcut un anunț în acest sens, duminică, 27 februarie 2022, în contextul în care războiul este în plină desfășurare.

Volodimir Zelenski înființează o legiune străină internațională

Președintele ucrainian i-a îndemnat pe cetățenii europeni care au experiență de luptă să meargă în Ucraina să dea o mână de ajutor împotriva invaziei ruse și pentru a ajuta, astfel, întreaga Europă.

Dacă aveţi experienţă de luptă (…), puteţi veni în ţara noastră pentru a apăra Europa. (…)Aceasta va fi o dovadă cheie a susţinerii voastre pentru ţara noastră, a precizat Volodimir Zelenski.

Oficialul le-a transmis un mesaj de încurajare armatelor ucrainiene care depun toate eforturile pentru a-i îndepărta pe ruși. Zelenski le-a spus soldaților să rămâne puternici.

Președintele Ucrainei a avut un mesaj pentru liderii europeni pe care i-a întrebat cum se vor apăra pe ei dacă sunt atât de lenți în a ajuta Ucraina.

Cum o să vă apăraţi pe voi dacă sunteţi atât de lenţi în a ajuta Ucraina? a întrebat retoric, Zelenski.

Președintele Ucrainei a refuzat oferta rușilor de a negocia la Minsk

Volodimir Zelenski a refuzat oferta rușilor care i-au propus să meargă să negocieze în Minsk, Belarus. Liderul ucrainian a spus că le-a propus rușilor alte orașe, de unde nu se trage cu rachete. El a precizat că este deschis la dialog, pentru a pune capăt luptelor, dar a insistat ca negocierile să aibă loc Instanbul sau Varșovia.

Kremlinul a anunțat duminică,27 februarie, că o delegație rusă formată din oficiali din ministerele de Externe și Apărării, precum și din cabinetul lui Putin, a sosit deja la Belarus unde îi așteaptă pe ucrainieni.

Președintele Ucrainei a declarat că alte orașe pot fi folosite pentru aceste discuții între țara sa și Moscova, întrucât Rusia a atacat Ucraina și de pe teritoriul Belarusului și astfel, și aceștia sunt implicați în război.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.