Prima demisie in cazul “Matei Bals”: Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu: „E momentul ca lucrurile sa se schimbe. E deja prea mult”

TRIMITE PRIETENILOR

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, l-a demis pe managerul interimar de la “Matei Bals”. Aceasta decizia a fost motivata de disfunctionalitati in gestionarea situatiei pacientilor internati in Pavilionul V care au fost transferati dupa incendiul din 29 ianuarie.

Astfel, Maria Nitescu a fost demisa din functia de manager interimar al Institutului ”Matei Bals” din Capitala. Hotararea a fost luata de Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu avand ca motivatie „multiplele disfunctionalitati in gestionarea situatiei pacientilor internati in Pavilionul V al Institutului care au fost transferati in urma incendiului din 29 ianuarie 2021 si in comunicarea cu Ministerul Sanatatii”.

„Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a decis astazi demiterea managerului interimar al Institutului National de Boli Infectioase „Prof. Univ. Dr Matei Bals” din Bucuresti. Atributiile de manager interimar vor fi preluate, incepand de astazi, de directorul medical dr Catalin Apostolescu.

Decizia este motivata de multiplele disfunctionalitati in gestionarea situatiei pacientilor internati in Pavilionul V al Institutului care au fost transferati in urma incendiului din 29 ianuarie 2021 si in comunicarea cu Ministerul Sanatatii, conform Art. 6, alin. (1) si (5), al Ordinului ministrului Sanatatii 1384/2010 privind aprobarea modelului-cadru al contractului de management si a listei indicatorilor de performanta a activitatii managerului spitalului public”, scrie in comunicatul de presa transmis de Ministerul Sanatatii.

Prima demisie in cazul “Matei Bals”

Ministerul Sanatatii a solicitat, luni dimineata, informatii cu privire la decesul unui pacient internat in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Ilfov. Acesta se afla in Pavilionul V al Institutului National de Boli Infectioase „Prof. Univ. Dr Matei Bals” in timpul incendiului, potrivit presei.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.