Primele imagini cu pavilionul ars de la Matei Balș și cu pacienții transferați în urma incendiului. Patru persoane au murit

TRIMITE PRIETENILOR

Patru persoane au murit în urma incendiului de la Institutul Matei Balș și 120 de pacienți au fost transferați la alte spitale. Flăcările au izbucnit într-unul din pavilioanele spitalului.

A fost declanșat planul roșu de intervenție. Zeci de ambulanțe și mașini de pompieri au fost mobilizate la fața locului.

La Institutul Matei Balş au ajuns şeful DSU, Raed Arafat, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan și prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Primul apel la 112 pentru incendiul de la Matei Balș a venit la ora 5:05, iar primul echipaj a ajuns la spital la 5.14, a spus secretarul de stat Raed Arafat.

Incendiul se manifesta cu flacără deschisă, la parter, pe 100-120 mp. Au fost afectate 4 saloane, cu degajari mari de fum, cu posibilități de extindere.

La spital au fost mobilizați aproape 100 de medici și asistenți. Au fost evacuate aprox 44 de persoane către spitalele de urgență, restul evacuate către celelalte pavilioane din spitalul Matei Balș. Din cei 44 de pacienți, doi erau în stare mai gravă.

Toti pacientii care au fost internati erau conectați la oxigen. Este vorba despre pacienți infectați cu COVID-19, în stadiu mediu spre sever.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.