PROBLEMELE CU SINUSURILE NE POT INGREUNA VIATA! SOLUTIE NOUA SI EFICIENTA PENTRU A RESPIRA LIBER

TRIMITE PRIETENILOR

Problemele cu sinusurile ne pot ingreuna viata, sunt periculoase si difuze, in special cand se manifesta prin simptome precum dureri cornice de cap, obstructii nazale si dureri in ureche. Pentru ameliorarea acestor probleme, medicina moderna se conecteaza cu cea traditionala, venind cu o solutie noua.

CE SUNT SINUSURILE?

Amplasate simetric in jurul nasului si ochilor, sinusurile sunt cavitati umplute cu aer, aflate in interiorul craniului, legate de caile respiratorii printr-un canal. Interiorul lor este captusit cu o mucoasa care reprezinta o prelungire a mucoasei cavitatii nazale. Sinusurile joaca un rol important in hidratarea si incalzirea aerului inspirat, reprezentand de asemenea o bariera termoizolanta si protectoare pentru craniu si orbire.

TIPURI DE INFLAMATII ALE SINUSURILOR

Sinuzita. Factorul care provoaca sinuzita este in majoritatea cazurilor infectia virala sau bacteriana, uneori cauza putand fi reprezentata si de ciuperci sau drojdii. Secretiile pot fi apoase si transparente, in cazul in care cauza inflamatiei sunt virusurile, sau dense si cu puroi, atunci cand inflamatia este provocata de bacterii.

Alergiile. Reprezinta si ele o forma de inflamare a sinusurilor si sunt de doua feluri: rinita alergica anuala care este inrudita cu un alergen inhalator (cel mai adesea acarieni, mucegaiuri, ciuperci) si febra fanului, cea mai comuna forma de alergie sezoniera.

Evolutia inflamatiei este foarte asemanatoare la ambele tipuri, deoarece atat virusurile cat si bacteriile, precum si alergiile, conduc la procesul inflamator manifestat prin edemul mucoasei nazale si o cantitate excesiva de secretie.

CLATIREA SINUSURILOR

In prezent, in functie de tipul de inflamatie a sinusurilor, se utilizeaza comprimate, picaturi de nas, aerosoli, antibiotice si chiar steroizi. Daca nu dorim sa ne tratam utilizand asfel de produse, exista o metoda alternativa care poate fi utilizata in siguranta acasa, irigarea sinusurilor.

Aceasta tehnica era cunoscuta ca o practica veche ayurvedica numita “Jala neti”, care inseamna “curatarea nazala”. In zilele noastre, datorita dezvoltarii tehnologiei si medicinei, irigarea sinusurilor este posibila cu ajutorul unui dispozitiv special conceput si a unei solutii gata preparate, din care se obtine solutii izotonice (curata in mod natural nasul de alergeni, bacterii si virusi) si solutii hipertonice (pe langa actiunea de curatare, datorita proprietatilor osmotice, are si actiune vasoconstrictoare asupra mucoasei in caz de infectii, procese inflamatorii si secretii ale sinusurilor).

Efectul utilizarii unui astfel de produs, poate fi ameliorarea simptomelor sinusale, inclusiv dureri de cap, febra, nas infundat sau presiune.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Oana