PSD se dezice de Arafat: „Lasati manipularile si dezinformarile! Se doreste sa fie haos generalizat”

TRIMITE PRIETENILOR

Gabriela Firea lanseaza un atac foarte violent la adresa lui Raed Arafat, fara a-l nominaliza insa, sustinand ca „manipuleaza si dezinformeaza”. Arafat a anuntat, vineri seara, ca nu mai sunt paturi disponibile in sectiile ATI din Bucuresti.

„Este de neacceptat dezinformarea pe care o face guvernul prin ministerul de resort! Si azi, sunt spitale de linia 1 si 2 care detin 600-700 de paturi normale si 50-60 de paturi de ATI care au alocat pt tratarea Covid 19 DOAR 200-300 de paturi normale si cate 20 de paturi de ATI, pe motiv ca nu au personal. Dar acestea exista fizic. De ce nu se extind aceste sectii cu resursele existente?

Si de ce nu se preocupa IMEDIAT (insemnand acum) Ministerul sanatatii sa transfere medici de ATI de la alte spitale din Bucuresti, pentru a putea raspunde prompt nevoilor pacientilor?

Sau le convine sa anunte la televizor ca au trimis un pacient la Ploiesti, pentru ca nu mai erau paturi ATI libere in Bucuresti?!

Mai mare rusinea! Sunt si suficiente paturi de spital, de toate categoriile, exista si personal medical foarte bine pregatit! Nu exista, in schimb, interes pentru pacienti, corectitudine in informarea romanilor si , mai ales, organizarea judicioasa a resurselor umane si medicale existente!

Se doreste intentionat sa fie stare de panica in randul populatiei! Sa fie haos generalizat! Sa-i speriem pe romani cu declaratiile false la televizor dar sa ne facem si de ras in intreaga Europa! Autoritatile noastre se prezinta in vazul lumii ca fiind neputiinioase sa lupte cu virusul, avand toate instrumentele necesare la dispozitie, pe banii romanilor!

Sunt strigatoare la cer incompetenta si lipsa de respect fata de romani! Ocupati-va de pacienti, aveti cu ce, si lasati manipularile si dezinformarile!”, a scris Firea pe Facebook.

Firea a acuzat Ministerul Sanatatii, pentru a evita sa-l atace direct pe Arafat. Insa Raed Arafat a fost cel care a anuntat ca situatia ”incepe sa devina ingrijoratoare” pentru ca nu mai sunt locuri la terapie intensiva in spitalele din Bucuresti care trateaza pacienti infectati cu coronavirus.

”Spitalele de terapie intensiva care primesc pacienti infectati cu COVID-19 nu mai au loc de terapie: Matei Bals, Marius Nasta, Ana Aslan, nu mai au locuri. Daca apare un caz, il vom muta in afara Bucurestiului. Si spitalul din Ploiesti este ocupat la capacitate maxima. Solutia este sa cream paturi de ATI, sa aducem ventilatoare. Avem stocuri si pentru ca a aparut aceasta problema trebuie sa apelam la aceasta solutie. Dar avem nevoie de personal”, a declarat Raed Arafat la Digi24.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.