Raed Arafat le recomandă românilor să aibă în casă stocuri în pentru dezastre naturale. Ce nu ar trebui să îți lipsească din locuință

TRIMITE PRIETENILOR

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a subliniat că singurele rezerve pe care trebuie să le avem acasă sunt cele de care am putea avea nevoie în cazul unui dezastru natural, așa cum a menționat de mai multe ori, în ultimi ani.

Raed Arafat: “La acest moment, stocurile obișnuite, pe care noi le-am mai recomandat altădată, pentru dezastre naturale, astea rămân valabile – pentru cutremur, pentru una, pentru alta. Asta este ce a fost recomandat de noi pe tot parcursul anilor și rămâne recomandat mai departe”.

În caz de cutremur, de exemplu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă recomandă fiecărei familii să aibă un plan de urgenţă, dar şi un kit de supravieţuire care să conţină bunuri şi obiecte suficiente şi necesare pentru a putea răzbi între 3 şi 5 zile. Din această trusă nu trebuie să lipsească apa și alimentele conservate, cu termen lung de păstrare, precum și obiecte de igienă, îmbrăcăminte specifică anotimpului şi încalţăminte rezistentă.

De asemenea, ar fi util să aveţi la îndemână o mică rezervă de materiale de prim-ajutor şi medicamente de strictă necesitate, o lanternă cu baterii de rezervă, actele de identitate şi un telefon mobil cu acumulator de rezervă.

După ce au făcut coadă la benzină și pașapoarte, în weekendul trecut oamenii au golit și rafturile cu ulei și făină din magazine, speriați că aceste alimente de bază s-ar putea scumpi sau termina. Pentru a contracara tendința clienților de a goli rafturile cu unele produse de bază, unele magazine au fost nevoite să raționalizeze vânzarea acestora.

Autoritățile dau însă asigurări că sunt suficiente stocuri și nu e cazul să ne facem provizii. De întreaga situație profită speculanții, care cresc prețurile pentru a-și spori câștigurile în urma cererii crescute.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.