Război în Ucraina. Imagini şocante, avioanele ruseşti bombardează case VIDEO

TRIMITE PRIETENILOR

Rusia a efectuat peste 200 de atacuri asupra unor obiective din Ucraina de la începutul invaziei militare de joi dimineaţă.

Rusia atacă Ucraina din toate direcțiile cu avioane, tancuri și nave militare.  Ucraina a înregistrat peste 200 de atacuri ale armatei ruse de la începerea invaziei, anunţă Poliţia naţională ucraineană, conform postului de televiziune Sky News.

„Luptele se desfăşoară aproape pe întregul teritoriu al Ucrainei. Până acum, au fost raportate 203 atacuri militare ruse”, a comunicat Poliţia naţională ucraineană.

Imagini şocante cu avioane de luptă care bombardează case:

Atacurile ruseşti au inclus rachete lansate de pe uscat şi de pe mare, afirmă un oficial american

Atacurile ruseşti asupra Ucrainei au inclus „aproximativ mai mult de 100 de rachete lansate de Rusia de diferite tipuri” în „atacul iniţial”, a declarat joi un înalt oficial american din domeniul apărării, citat de CNN.
Armele folosite au inclus „rachete balistice cu rază scurtă de acţiune” ca armă principală, dar numărul acestora a inclus, de asemenea, „rachete balistice cu rază medie de acţiune, rachete de croazieră, rachete sol-aer” şi „rachete lansate de pe mare din Marea Neagră”, a precizat oficialul.

Cel puţin 75 de bombardiere grele şi medii au participat la atacul iniţial asupra Ucrainei, a precizat oficialul. Rusia a iniţiat „unele incursiuni terestre” în Ucraina din Belarus, la nord-vest de Kiev, a adăugat oficialul.

Până în prezent, ţintele ruseşti din Ucraina au inclus obiective „militare şi de apărare aeriană”, ceea ce înseamnă „cazărmi, depozite de muniţii, aproape zece aerodromuri”, a precizat oficialul.

„Nu avem o imagine bună a pagubelor totale, aşa cum v-aţi putea aştepta. Nu ştim nici numărul de victime, civile şi sau militare”, a adăugat oficialul.

Coloane de blindate se îndreaptă în prezent spre Kiev, după ce au avut loc lupte la baza aeriană din localitatea Hostomel, la periferia nordică a capitalei Ucrainei.

Ministerul ucrainean al Apărării a anunţat că armata a luat prizonieri mai mulţi militari ruşi, în cursul luptelor din estul Ucrainei.

La rândul său, Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat că zeci de militari ucraineni s-au predat şi a cerut crearea de coridoare pentru retragerea militarilor care se predau.

Optsprezece oameni – opt bărbaţi şi zece femei – ucişi în ”atacuri militare” în satul Lipeţke din regiunea ucraineană Odesa, anunţă autorităţile regionale

Optsprezece persoane au fost ucise în ”atacuri militare” într-un sat din regiunea Odesa, în sudul Ucrainei, la primele ore ale invaziei ruse, joi, anunţă autorităţile regonale, relatează AFP.

”Opt bărbaţi şi zece femei au fost ucişi” în satul Lipetske, anunţă într-un comunicat administraţia regională Odesa.

Rachete de croazieră, bombe și rachete GRAD au eliminat ținte precum aerodromuri, baze militare, depozite de muniție și posturi de comandă inclusiv în capitala Kiev. Șase aeronave rusești au fost doborâte deasupra regiunii de est Donbas a anuțat Ucraina care susține că a ucis 50 de soldați ruși. De cealaltă parte Moscova a anunțat că a neutralizat apărarea aeriană a Ucrainei. Polițiștii de frontieră ucraineni au spus că au fost atacați cu artilerie grea, tancuri și trupe din Rusia și Belarus, în timp ce Alexandru Lukașenko a negat că a trimis soldați belaruși în Ucraina.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.