Record olimpic stabilit de două românce. Simona Radiș și Ancuța Bodnar, AUR în proba de dublu vâsle la JO 2020

TRIMITE PRIETENILOR

Simona Radiș (22 de ani) și Ancuța Bodnar (23 de ani) au câștigat, miercuri dimineaţă, medaliile de aur în proba de dublu vâsle de la JO 2020! Româncele s-au impus clar în cursa de 2.000 de metri, stabilind un nou record olimpic!

Simona Radiș și Ancuța Bodnar, AUR în proba de dublu vâsle la JO 2020. Simona Radiș și Ancuța Bodnar, vicecampioane mondiale și campioane europene, au dominat auroritar proba de dublu vâsle. Pe culoarul 4, al favoritelor, româncele au adus primul aur pentru România la Tokyo 2020.

Radiș și Bodnar au fost la un nivel uriaș, au avut un ritm perfect și au condus cursa încă de la început, distanțându-se constant de rivale pe durata celor 2.000 de metri! Noua Zeelandă a terminat pe locul 2, la peste 3 secunde de România, în timp ce Olanda a luat medalia de bronz. Favoritele probei,  Radiș și Bodnar au terminat cursa cu un timp de 6:41.03, stabilind un nou record olimpic!

„A fost o cursă grea, dar foarte frumoasă. Am plecat motivate şi am reuşit să aducem medalia mult visată, mi-am îndeplinit visul olimpic aici. I-am făcut mândri pe toţi cei de acasă şi suntem foarte fericite de acest lucru. Am bătut şi recordul olimpic, nu ne-am aşteptat, dar ne doream asta. Dar ne-a ajutat şi vremea, chiar dacă au fost valuri, am avut vânt ajutător, dar a fost bine. Din 2019 am intrat în barca de dublu vâsle şi de atunci am rămas în aceeaşi formulă. Au fost doi ani de muncă continuă, fără pauză, fără vacanţe. Am muncit mereu pentru acelaşi vis. Chiar dacă Olimpiada s-a amânat cu un an, noi am continuat să ne pregătim şi să muncim. Ne-am antrenat singure acasă în timpul pandemiei şi parcă eram unite prin acelaşi lucru. Am dat ce am avut mai bun noi azi ca să împlinim munca acestor ani”, a declarat Ancuţa Bodnar la zona mixtă.

„Am simțit mândrie, fericire și eliberare. Am fost doi ani în care am muncit enorm și am reușit să aducem acest rezultat mult dorit. Deși am condus, cursa a fost foarte grea. Condițiile au fost destul de dificile, dar am reușit să gestionăm bine toată situația.

Pe lângă faptul că am adus medalia de aur, am reușit să batem și recordul olimpic. Drumul nostru e încă la început și pornim cu încredere. Vom crește și vom fi mai puternice. Avem încredere că lucrurile vor decurge mai bine.

Am vorbit una cu cealaltă. Am avut emoții pentru că mereu apar gânduri negative, chiar dacă nu ar trebui. Am avut tăria să le gestionăm bine. Am vorbit cu Ancuța înainte de start și i-am zis «Ancuța, împreună până la finish și o lovitură în plus. Mereu împreună, orice s-ar întâmpla. Asta facem mereu și o facem bine», Încă nu realizez ce s-a întâmplat
a spus şi Simona Radiș.

Aceasta este a 90-a medalie de aur pe care România o câștigă în istoria Jocurilor Olimpice! Primul aur a fost obținut la JO 1952, ținute la Helsinki, de tiristul Iosif Sîrbu, care a câștigat medalia supremă în proba de armă liberă, calibru redus, 40 de focuri, poziție culcat.

  • 307 medalii au cucerit sportivii români până acum în participările la Jocurile Olimpice de vară
  • 90 de titluri olimpice are România în toată istoria, 95 de distincții de argint și 122 de bronz

România, pe locul 3 în finala B la 4 rame feminin

În finala B a probei de patru rame feminin (W4-), Mădălina Hegheș, Roxana Anghel, Elena Logofătu și Cristina Popescu au terminat pe locul 3. Astfel, la general, româncele au încheiat proba pe locul 9. Barca României a început bine cursa, luptând pentru prima poziție cu Statele Unite. După 1500 de metri, „tricolorele” erau pe 2, însă au pierdut ritmul pe final și au fost depășite de daneze.

România, pe locul 3 în finala B la dublu vâsle masculin

În finala B a probei de dublu vâsle masculin, Ionuț Prundeanu și Marian Enache au terminat pe locul 3. Astfel, aceștia se clasează la general pe locul 9. Cei doi români au avut un start slab, dar au terminat în forță și au ocupat locul 3, la doar trei sutimi de secundă față de Irlanda, care a venit pe 4. Rusia a câștigat finala, iar Noua Zeelandă a terminat pe 2. Sportivi români au o zi plină la Jocurile Olimpice. „Tricolori


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.