Restrictii severe pentru cei care refuza vaccinul. Ce tara va lua decizia

TRIMITE PRIETENILOR

Ministerul Sanatatii din Israel intentioneaza sa reduca numarul celor care refuza sa se vaccineze impotriva coronavirusului si va impune sanctiuni severe societatilor care accepta angajati nevaccinati si persoanelor care falsifica documentul prin care se atesta ca au fost vaccinati, scrie noutati.info.

Potrivit unui raport de stiri de la Channel 12, ministrul Sanatatii , Yuli Edelstein, incurajeaza vaccinarea pe scara larga oferind avantaje celor care se vaccineaza si, de asemenea, limiteaza optiunile celor care nu o fac.

„Cine nu se vaccineaza va iesi doar la supermarketuri sau farmacii, in timp ce cei vaccinati vor merge pe stadioane si sali de sport”, a spus Edelstein.

Avertismentele apar in momentul in care infectiile cu noul coronavirus au ajuns joi la cea mai scazuta rata de la sfarsitul lunii decembrie si numarul pacientilor grav bolnavi din spitalele israeliene a scazut la sub 1.000 pentru prima data de la inceputul lunii ianuarie.

Edelstein a declarat ca are in vedere sa propuna o legislatie care sa permita angajatorilor sa impiedice lucratorii care nu sunt vaccinati impotriva coronavirusului sa intre la munca si a avertizat ca regula se va aplica si celor din sistemul de invatamant.

El a spus ca lucratorii din educatie care refuza vaccinul ar trebui sa plateasca pentru un test la fiecare 48 de ore daca vor sa continue sa predea, scrie Times of Israel.

Primul ministru Benjamin Netanyahu: „Cine nu vaccineaza ne pune in pericol pe toti, deoarece poate provoca prabusirea sistemului de sanatate”.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.