Reţetă traditională românească! Greșeala pe care o fac aproape toate gospodinele cand prepara salata de vinete!

TRIMITE PRIETENILOR

Salata de vinete este foarte sănătoasă și conţine foarte multe vitamine şi minerale! Este felul de mâncare pe care mulţi îl adoră, dar puţini sunt cei care ştiu cum să-l prepare 100% corect.

Salata de vinete cu ceapă este unul dintre cele mai populare preparate ale verii. Salata se poate servi simplă, cu maioneză sau cu ceapă.

Este bine de ştiut că varianta cu maioneză conţine mai multe calorii, iar cea mai sănătoasă şi recomandată este salata de vinete cu ceapă, puţin ulei de floarea soarelui, sare şi piper.

Salată de vinete cu ceapă (reţetă culinară românească):

  • 7 vinete medii
  • 2 cepe mici galbene sau roşii
  • 150 ml ulei, preferabil de floarea soarelui
  • câteva frunze de pătrunjel pentru décor
  • câteva roşii – de folosit la decorarea salatei
  • sare
  • piper negru

Timp de pregătire: 1 h 45 minute

Mod de preparare a salatei de vinete:

Vinetele se spală şi se şterg de apă cu un prosop din bumbac.

Vinetele se pot coace în 2 feluri: în tavă la cuptor sau pe o tablă subţire, pusă direct pe ochiul aragazului.

  1. La cuptor se coc în aproximativ 1 oră şi 25 minute, la o temperatura de 150 grade. După primele 30-35 minute, se deschide cuptorul şi se întorc pe cealaltă parte.
  2. Dacă le coacem la flacăra aragazului pe o tablă, vinetele trebuie să fie întoarse mai des, în funcţie de gradul de coacere.

Când sunt gata, sunt puse la răcit într-o cratiţă.

După ce s-au răcit, se curăţă de coajă şi se spală bine, fără a se tăia cotorul.

Cât timp se scurg vinetele după coacere? Din experienţa proprie am aflat că timpul minim este de 30 minute, dar noi vă recomandăm să le ţineţi minim 45 de minute, pentru a evita gustul amar al salatei.

După ce s-au scurs bine, se taie cotorul de la partea superioară a vinetei, cu un cuţit de lemn şi se toacă mărunt. Între timp, pe un tocător de lemn, se toacă ceapa foarte mărunt.
Vinetele sunt puse într-un blender şi se mixează 1-2 minute. Se adaugă uşor o parte din ulei. Se continuă mixarea. După ce s-au amestecat foarte bine, se adaugă ceapa şi se mixează până când devin o pastă omogenă. Se mai adaugă puţin ulei şi se potriveşte de sare şi puţin piper, după gust.

Când salata este gata, se pune într-un castron sau o tavă de sticlă şi se decorează cu felii subţiri de roşii şi câteva frunze de pătrunjel. Se serveşte rece, însoţită de ardei copţi în oţet.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.