Revoltă în armata rusă: Soldaţii din Brigada 38 de Puşcaşi ar fi refuzat să mai participe la război

TRIMITE PRIETENILOR

Soldaţii ruşi din Brigada 38 de Puşcaşi a armatei ruse ar fi refuzat să mai participe la războiul împotriva Ucrainei, informează Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei.

Aceştia şi-au justificat refuzul exprimându-se în legătură cu pierderile mari de trupe pe care armata Rusiei le-a înregistrat, se arată într-un rezumat al situaţiei militare în dimineaţa zilei de 5 mai, emis de Statul Major ucrainean, citat de Ziare.com.

Militarii Brigăzii 38 motorizate se află în zona de frontieră şi aşteaptă să fie mutaţi în regiunea Amur a Federaţiei Ruse.

În ultimul timp, din ce în ce mai des soldaţii ruşi trimişi pe câmpul de luptă refuză să mai participe la războiul de invazie pe care Vladimir Putin l-a început în urmă cu 2 luni în Ucraina, aceasta şi din cauza pierderilor semnificative pe care Rusia le-a înregistrat în ţara vecină.

Probleme similare s-ar fi înregistrat şi în unităţi ale Armatei a 8-a din Districtul Militar de Sud al Federaţiei Ruse, situate într-una dintre aşezările districtului Svatovsky din regiunea Lugansk, a informat Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.