Rizea pierde cetățenia moldovenească. Fugarul a fost retinut la Chisinau, urmeaza sa fie expulzat in Romania.

TRIMITE PRIETENILOR

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, fugit în Republica Moldova încainte de condamnarea la 5 de închisoare pentru fapte de corupție, a pierdut cetățenia moldovenească, printr-un decret semnat de Igor Dodon, președintele Republicii Moldova.

Decretul a fost publicat marți în Monitorul Oficial al R. Moldova.
Anunțul a fost făcut chiar de Rizea, pe Facebook, unde a postat și decretul, cu precizarea că îl va contesta în instanța de judecată din Chișinău:
„Dragi Romani infractorii pe care ii devoalez au platit milioane de euro mafiei politice din Moldova condusa de Igor Dodon si Vladimir Plahotniuc pentru a imi retrage in mod abuziv cetatenia Republicii Moldova ! Ma voi lupta in instanta aici la Chisinau si sper cu ajutorul vostru si al lui Dumnezeu sa pot reusi ! Adevarul Invinge Intotdeauna ! 🔥”
​În actele moldovenești, Rizea își schimbase numele în Mihai Cristian Luigi.
Președintele Igor Dodon a declarat, pe 21 octombrie, că nu el i-ar fi acordat cetățenia moldovenească fostului deputat PSD și că i-o va retrage și-l va extrăda în România.
Cristian Rizea a fost condamnat definitiv în 2019 la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare, pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor.
În primăvara acestui an, Cristian Rizea a scris o carte, ”Spovedania lui Rizea” în care acuză mai mulți oameni de afaceri, politicieni, jurnaliști sau ofițeri din servicii că sunt organizați în grupuri infracționale care au „jefuit România”.

TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.