Romania a ramas acum cu o Armata de Mercenari, care activeaza pe fronturi straine si de Generali, facuti la apelul de seara

TRIMITE PRIETENILOR

Într-un interviu pentru cititorii Libertatea, ministrul de externe al Ucrainei a spus: „Dacă în ianuarie 2014 mi-ați fi spus că Rusia va ataca Ucraina într-o lună, aș fi râs. Dar s-a întâmplat. De aceea trebuie să fim vigilenți”.

ROMANIA nu este pregatita deloc pentru astfel de „Manevre” militare….. Armata Romaniei a fost sistematic redusa logistic si de efective tocmai pentru a apela mereu sa ne apere altii, cumparand si tehnica militara invechita tot de la Ei….Avioane scoase din uz….Nave militare date la Casare…etc…etc

Romania a ramas acum cu o Armata de Mercenari, (care activeaza pe fronturi straine) si de Generali, facuti la apelul de seara al Bordelului Politic…!!!

Nu exista nici un Plan de Aparare nationala concret al MApN, (In caz de atac, vom apela la trupele NATO) nu exista nici un plan de doatre corespunzatoare…etc…!!!

Asta in timp ce toate tarile Europei de Vest se mandresc cu Armata lor, noi nu reusim sa scoatem Politicul din Armata…..!

Vineri, ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba a sosit la București unde, după o reuniune cu omologii săi din România, Polonia, Turcia și Georgia, a vorbit cu jurnaliștii Libertatea despre situația de la graniță, din Marea Neagră și din Marea Azov, despre tensiunile din estul Ucrainei și despre amenințarea Rusiei în general.

Kievul, a subliniat Kuleba, salută debutul retragerii trupelor. Dar în același timp nu poate trece peste faptul că modul în care au fost organizate manevrele militare este unul amenințător la adresa Ucrainei. „Este legitim din punct de vedere politic și legal să exersezi un atac asupra unei țări vecine?”, a întrebat șeful diplomației ucrainene. Ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba le arată jurnaliștilor Libertatea unde sunt masate trupele ruse Speranța exprimată de Kuleba în interviu este că tensiunile se vor calma acum și în Donbas, pe frontul vechi de mai bine de șase ani din estul Ucrainei, unde conflictul s-a reîncălzit anul acesta. Dar ministrul respinge cererile adresate Ucrainei pentru de-escaladarea conflictului, spunând că vina aparține doar Rusiei.

Kievul, a mai spus ministrul, așteaptă de la aliații săi din NATO și UE, inclusiv România, atât ajutor concret, militar, dar mai ales un mesaj clar privind apartenența Ucrainei la Occident și nu în ultimul rând oferirea unei căi clare spre aderarea la NATO. Însă nu și militari pe front: „Nu, aceasta este țara noastră, noi vom lupta pentru ea”.

Șeful diplomației ucrainene a vorbit în interviu și despre dorința de îmbunătăți relația cu România, inclusiv prin semnarea unui parteneriat strategic. Dmitro Kuleba a abordat și vechile probleme ale minorității române din Ucraina, inclusiv cea a așa-zisei „limbi moldovenești”, confirmând că limba română și cea moldovenească sunt de fapt identice.

”Dacă au fost doar exerciții, ce au exersat? Să atace Ucraina?”

– Care este situația la graniță, după anunțul privind retragerea trupelor făcut de ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu? – Este bine că am auzit ordinul Rusiei de retragere a trupelor din așa-numitele exerciții, dar sunt trei elemente pe care aș vrea să mă concentrez. În primul rând, de ce a existat acest număr fără precedent de trupe și echipament militar, masate de-a lungul graniței noastre, structurate într-un mod foarte amenințător? Pentru că au fost concentrate în nord-estul Ucrainei, în estul Ucrainei și în sudul țării. Deci trei potențiale direcții de atac.

Dacă au fost doar exerciții, ce au exersat? Să atace Ucraina? Este legitim din punct de vedere politic și legal să exersezi un atac asupra unei țări vecine? Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba: În al doilea rând, trebuie să fim atenți dacă toate trupele și unitățile aduse în Crimeea și zonele ocupate ilegal ale Ucrainei vor fi retrase. Pentru că se vor ascunde în detalii. Iar noi vor urmări cu mare atenție retragerea. În al treilea rând, dacă Rusia se comportă așa, își masează armata și refuză să explice ce se întâmplă chiar dacă au venit solicitări în acest sens de la OSCE, la ce ar trebui să ne mai așteptăm? Răspunsul este: la orice.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.