România nu are nevoie să fie atacată pentru a avea victime în rândul armatei: un militar român a murit călcat de un tanc în poligonul Smârdan

TRIMITE PRIETENILOR

Un militar roman a decedat intr-un accident, in poligonul Smardan dn judetul Galati. Militarul, plutonier in Batalionul 284 Tancuri „Cuza Voda” din Galati, a decedat vineri, pe timpul activitatilor de instruire in cadrul unui exercitiu de conducere a tancului, fara trageri de lupta, informeaza Ministerul Apararii Nationale.

„Militarul coordona manevrele in vederea inceperii deplasarii unui tanc, moment in care a fost prins intre tancul aflat in miscare si una dintre laturile amplasamentului in care se gasea masina de lupta”, se arata intr-un comunicat al MApN.

Conform procedurilor, a fost apelat Serviciul Unic de Urgenta 112, iar un echipaj medical al SMURD s-a deplasat la fata locului.

„Din pacate, leziunile militarului au fost incompatibile cu viata”, a precizat MApN.

Militarul avea 36 ani, era angajat al MApN din anul 2008 si era casatorit.

Politia Judiciara Galati efectueaza cercetari la fata locului, a fost instiintat Parchetul Militar Galati, iar la nivelul unitatii a fost numita o comisie condusa de seful de stat major pentru cercetarea administrativa a imprejurarilor producerii evenimentului.

Premierul Ciuca, prima reactie.

„Sunt alaturi de familia militarului care si-a pierdut viata la Smardan, pe timpul activitatii de instruire cu tancurile. Din pacate, o activitate de instruire de rutina s-a transformat intr-o tragedie. Un om tanar, de 36 de ani, si-a pierdut viata la datorie. Transmit condoleante familiei indurerate! Dumnezeu sa il odihneasca!”, a spus premierul Romaniei.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.