Romania se inchide bucata cu bucata. Mii de romani intra in carantina

TRIMITE PRIETENILOR

Vesti proaste. Acesti romani au intrat iar in carantina dupa ultima decizie luata de Departamentul pentru Situatii de Urgenta. Locitorii acestor localitati vor fi nevoiti sa respecte reguli stricte pentru o perioada de 14 zile.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a semnat doua ordine.

Mai exact, potrivit documentelor semnate de seful DSU, comuna Chiajna, cu satele apartinatoare Chiajna, Dudu si Rosu, si comuna Cornetu, cu satele apartinatoare Cornetu si Buda, au intrat in carantina de marti, de la ora 22,00, pana pe 30 martie la aceeasi ora.

Aceasta decizie vine in contextul cresterii numarului de noi infectari cu COVID-19. Ca urmare a analizei de risc efectuata de catre Directia de Sanatate Publica a judetului Ilfov si a avizului Institutului National de Sanatate Publica, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a adoptat in sedinta extraordinara, luni, doua hotarari prin care s-a propus instituirea carantinarii zonale pentru comunele Chiajna si Cornetu

Coronavirusul face ravagii in Romania

De asemenea, incep sa se inchida localitatile din jurul Capitalei. Bragadiru intra in carantina.

Citeste si articolul :   Departamentul pentru Situatii de Urgenta, alerta de ultima ora: Cod galben de ploi torentiale si vijelii puternice in mai multe judete. Zonele afectate

Persoanele care nu locuiesc in Bragadiru pot trece prin localitate, dar nu au voie sa opreasca. Persoanele care locuiesc acolo trebuie sa le prezinte politistilor declaratia pe proprie raspundere, legitimatia de serviciu sau adeverinta de la angajator. In plus, pietonii nu au voie sa circule pe strada in grupuri mai mari de sase persoane care nu fac parte din aceeasi familie.

Si Bucurestiul ar putea sa intre in carantina.

„Daca ma intrebati, e posibil sa se carantineze. Noi nu dorim sa se intample acest lucru. Sper sa nu ajungem acolo, dar acest lucru depinde de noi toti. Dar aici depinde de noi toti”, a declarat Raed Arafat, despre posibilitatea carantinarii Bucurestiului.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.