Românii din Diaspora pot reveni acasă si nu vor mai fi nevoiți să stea în carantină/izolare.

TRIMITE PRIETENILOR

„Începând de astăzi, Românii din Diaspora pot reveni acasă, indiferent de țara de domiciliu sau reședința, fără a mai fi supuși izolării sau carantinarii”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Senatorul Viorel Badea, președintele Comisiei pentru Românii de Pretutindeni din Senatul României, anunță că de astăzi românii care vin din străinătate nu vor mai fi nevoiți să stea în carantină/izolare.

Sceptici, românii i-au adresat întrebări, însă senatorul i-a lămurit că a discutat cu ministrul Sănătății Nelu Tătaru care i-ar fi spus că „nu se mai impune izolarea”.

„Am avut o discuție cu ministrul Sănătății și mi-a confirmat ca nu se mai impune izolarea. Mi-a confirmat ministrul Sănătății cu nu va mai fi izolat nimeni. Se va ieși în scurt timp și cu o declarație în acest sens”, spune senatorul.

Totodată, românii au întrebat dacă vin din Spania sau Marea Britanie dacă mai este nevoie de izolare, iar Viorel Badea le-a dat asigurări că de astăzi nu mai este necesar.

„Practic, intenția Comiteului Național pentru Situații de Urgență era ca zilele acestea să scoată de pe lista roșie o mare parte a statelor, în special din UE. Mai rămâneau două sau trei state din care nu puteai să intri fără izolare. Am luat legătura cu ministrul Sănătății, pentru că sunt foarte multe presiuni motivate din comunități ca oamenii să se întoarcă acasă, iar el mi-a spus că, în urma decizii CCR că izolarea, carantinarea sau internarea obligatorie nu sunt constituționale, că nu pot fi aplicate prin ordin de ministru, toți românii se pot întoarce în țară fără obligativitatea de a se mai izola”, a declarat senatorul PNL Viorel Badea, potrivit Mediafax.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.