Russia Today a publicat imagini cu lansarea cumplitelor rachete termobarice, cea mai îngrozitoare armă a Kremlinului

TRIMITE PRIETENILOR

Ruşii au publicat imagini cu sistemul de arme TOS-1A în Ucraina, care valorifică puterea rachetelor termobarice, cea mai îngrozitoare armă a Kremlinului.

Potrivit Hotnews, imagini cu lansarea unor arme termobarice au fost răspândite pe internet de militarii ruşi care au participat la operaţiune, dar şi de către o echipă Russia Today care a filmat un astfel de atac.

Ce sunt armele termobarice

TOS-1 este un sistem de lansatoare de rachete montat pe un saşiu de tanc T-72 care foloseşte rachete termobarice şi a fost operaţional pentru prima dată în timpul războiului sovietic din Afganistan. De asemenea, a fost folosit recent şi în Siria.

Sistemele TOS sunt cunoscute pentru efectele îngrozitoare ale focoaselor explozive combustibil-aer. Acestea sunt considerate cele mai devastatoare arme explozive, în afară de armele nucleare tactice.

TOS-1 lansează o rachetă care transportă un exploziv combustibil-aer (FAE). Puterea sa de distrugere este estimată la 1-2 km per explozie pentru rachetele incendiare şi 2 km pentru rachetele termobarice. Are o viteză de 65 km/h, o greutate de 46 de tone şi este condusă de un echipaj de trei persoane.

Victimele unei explozii provocate de TOS-1 sunt ucise fie prin suprapresiunea asupra oaselor, prin dislocarea ochilor, sau pot muri în urma unor hemoragii interne produse de presiunea generată la explozie.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.