Salarii uriașe în spitalul groazei din Reșița: peste 20.000 lei, medicii, asistentele – 8.000 lei. „Mulţi medici fac prezenţa şi pleacă acasă“

TRIMITE PRIETENILOR

Pacienţii cu COVID-19 care ajung la Spitalul Judeţean din Reşiţa sunt trataţi în condiţii inumane. Mai multe imagini din spital, greu de privit, arată dezastrul din cea mai mare unitate medicală a judeţului Caraş-Severin.

Lista veniturilor salariale pe luna august la Spitalul Județean Reșița arată că la secțiile din Staționarul III, cel din care presa a prezentat imagini șocante, veniturile brute erau impresionante: până la 25.000 de lei, echivalentul a 14.000 de lei net.

Medicii de la secțiile de pneumoftiziologie, boli-infecțioase și dermato-venerice, din așa numitul Staționar III al spitalului, au salarii brute care sar de 20.000 de lei pe lună și pot ajunge la 25.000 de lei/lună. Șeful de secție câștiga peste 25.000 de lei, iar alte trei salarii ale unor medici primari se aflau cam la același nivel.

Asistentul șef de la pneumoftiziologie primea, în august, 11.399 lei, brut. Asistentele, în majoritatea lor, aveau peste 8.000 de lei/ lună, dar erau și salarii care se apropiau de 10.000 de lei.

Managerul SJU Reșița câștiga circa 21.000 de lei, iar directorul medical, peste 22.000 lei.

La ATI, un salariu al unui medic depășea 30.000 de lei, iar o parte din asistente aveau peste 10.000 de lei pe lună, brut. Infirmierele primeau peste 5.000 lei/ lună.

„E clar că lucrurile sunt în neregulă la acest Staționar 3, de vreme ce atunci când noi am ajuns acolo portarul nu era la post, a trebuit să ocolim, să intrăm prin spate și, deși afară erau -6 grade, toate ușile erau deschise!”, a declarat, azi, primarul Reșiței, Ioan Popa, vorbind despre situația de la SJU Reșița.

Pe un grup de Facebook au fost postate mai multe imagini scandaloase surprinse în spitalul județean din Reșița. În imagini apar pacienți dezbrăcați pe holuri, mizerie de nedescris și un cadavru într-un sac de plastic în pat, în staționarul 3 unde sunt tratați bolnavii COVID.

Managerul unităţii medicale, Alina Stancovici, recunoaşte dezastrul, dar ridică din umeri. „Într-adevăr, imaginile nu sunt dintre cele mai frumoase. Trebuie precizat că acestea au fost surprinse pe secţia de pneumologie. Acolo unde este clădirea destinată tratării pacienţilor pozitivi. Clădirea în sine este o clădire degradată.

Dacă de 30 de ani nu s-aau făcut investiţii, vă puteţi da seama ce condiţii oferă”, a declarat Alina Stancovici pentru observatornews.ro. La rândul său, noul preşedinte al CJ Caraş-Severin, în subordinea căruia se află spitalul, a dat vina pe situaţie pe fosta conducere a Consiliului Judeţean Caraş-Severin. „Am moştenit o situaţie foarte grea, nu numai spitalul din Reşita are probleme. Suntem blocaţi în absolut toate sectoarele. Nu sunt bani, avem datorii foarte mari. O mare parte din medici fac prezenţa, după care pleacă acasă sau pleacă să îşi trateze bolnavii prin cabinetele private”, a declarat Dunca pentru sursa citată.

„Pozele sunt reale. Bătrânul care stă pe jos e tatăl meu, internat la începutul lunii noiembrie. Pe 13 noiembrie a murit. Sunt nişte mincinoşi. De câte ori am sunat ne spuneau că e ok şi se face bine şi apoi a murit”, a comentat unul dintre utilizatorii Facebook.  „Eu am fost anul trecut înăuntru o săptămână la rând. Este de trei ori mai rău, din păcate”, a comentat un alt utilizator.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.