Se alătură și Metrorex grevei STB? Închiderea metroului ar putea ducea la paralizarea completă a Capitalei. Este a cincea zi de grevă la STB

TRIMITE PRIETENILOR

Liderul sindical Vasile Petrariu a admis posibilitatea unei greve la metrou: „Nu am această informație, dar este posibil”, în timp ce Metrorex neagă zvonurile și spune că circulația metroului se va desfășura potrivit programului obișnuit.

După ce liderul sindical STB a anuțat o posibilă grevă la metrou luni, reprezentanții Metrorex neagă zvonurile și anunță că circulația se va desfășura potrivit programului.

Directorul STB, Adrian Criț a vorbit, după discuția cu Vasile Petrariu de astăzi, că există șanse ca greva să se extindă și la metrou.

„Dânsul a spus că mâine angajații Metrorex se vor coaliza cu angajații STB. Doresc să anunț instuțiile publice să intervină, pentru că acest lucru nu mai poate continua”, a spus Adrian Criț.

În același timp, Vasile Petrariu a vorbit despre o posibilă grevă la metrou: „Nu am această informație, dar este posibil, pentru că există acest spirit de solidaritate și cred că ar fi foarte bine dacă s-ar întâmpla acest lucru”, a spus liderul sindical.

Metrorex clarifică zvonurile apărute

„Ca urmare a informațiilor apărute în presă conform cărora există suspiciunea ca circulația la metrou să fie perturbată în perioada următoare, Metrorex asigură publicul călător de întreaga sa disponibilitate, circulația trenurilor de metrou se va desfășura conform graficului existent ”, au transmis reprezentanții Metrorex.

Astfel, compania neagă informațiile apărute în spațiul public conform cărora protestele din transportul comun de la suprafață s-ar putea extine și în transportul public subteran.

A patra zi de grevă la STB

Transportul în comun nu funcţionează nici duminică în Capitală, şoferii de Societatea de Transport refuzând să iasă pe traseu. Mai mulţi angajaţi s-au adunat la Autobaza Titan, unde se află şi forţe de ordine.

Conducerea Societăţii de Transport Bucureşti solicită în continuare angajaţilor să-şi reia activitatea şi să-şi îndeplinească obligaţiile de serviciu şi anunţă că 25% din parcul auto se află în trafic, respectiv

82 de tramvaie din 181, 65 de troleibuze din 86 şi 15 autobuze din 460.

„Atitudinea angajaților e clară: își asumă toate riscurile, nu se lasă pradă amenințărilor ”, a spus Vasile Petrariu în ceea ce privește desfacerea contractelor de muncă ale angajaților care timp de trei zile consecutive nu și-au îndeplinit obligațiile de serviciu.

Sindicalistul respinge ideea actelor de violență împotriva celor care au ales să renunțe la proteste și să iasă pe traseu, spunând că nu încurajează o astfel de atitudine.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.