Se deschide prima „închisoare inteligentă” în care deținuții vor avea laptopuri și tablete

TRIMITE PRIETENILOR

Marea Britanie va deschide prima „închisoare inteligentă” cu emisii zero.

Penitenciarul, care va fi alimentat cu energie solară și le va oferi prizonierilor tablete și laptopuri este programat să se deschidă în 2025.

Construcția închisorii din Full Sutton, East Yorkshire, în valoare de 400 de milioane de lire sterline (475 de milioane de euro), va începe în toamna acestui an, potrivit guvernului britanic, citat de Daily Mail.

Guvernul au spus că unitatea, care este cea mai scumpă închisoare din istoria Marii Britanii, va avea „cea mai recentă tehnologie inteligentă pentru a reduce criminalitatea și a proteja publicul”.

Ce vor primi deținuții din East Yorkshire

Deținuții vor avea laptopuri și tablete în celule, un sistem de securitate de ultimă generație și un design complet electric.

Un purtător de cuvânt al serviciului național de închisori a spus că „toată tehnologia este prevăzută cu măsuri de securitate stricte și nu poate fi folosită pentru a naviga pe internet”.

El a spus că deținuții vor avea astfel „acces la educație și formare, astfel încât să poată găsi de lucru după eliberare”, lucru care „este dovedit că reduce criminalitatea”.

De asemenea, va fi prima închisoare nouă care va funcționa cu zero emisii de carbon în viitor, cu un design complet electric, panouri solare, pompe de căldură și sisteme de iluminat mai eficiente pentru a reduce semnificativ consumul de energie.

De ce permit britanicii folosirea tehnologiei în celule de către deținuți

Utilizarea dispozitivelor electronice în celulele închisorii nu este o noutate în Marea Britanie, unde în jur de 10 închisori permit acest lucru, dar cu măsuri de protecție adecvate, potrivit Prisoners’ Education Trust.

Tabletele și laptopurile din celule sunt conectate la un intranet securizat al închisorii, dar nu au acces mai larg la internet.

„Asta înseamnă că deținuții pot accesa informații despre închisoarea în care se află”, a spus un purtător de cuvânt al Prisoners’ Education Trust.

„De exemplu, pot programa o întâlnire cu medicul penitenciarului sau pot solicita cărți de la bibliotecă sau pot vedea cât de mult credit au pentru a da un telefon familiei lor. Pot citi, de asemenea, informații care îi vor ajuta cu revenirea în societate, cum ar fi sfaturi privind căutarea unei case sau a unui loc de muncă după eliberare”, a mai spus reprezentantul.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.