Se schimba regulile: Ce trebuie să ştie toţi şoferii despre încheierea formularului de „Constatare amiabilă de accident”

TRIMITE PRIETENILOR

Autoritate de Supraveghere Financiară (ASF) vrea să introducă posibilitatea încheierii formularului de „Constatare amiabilă de accident” în format electronic, pentru a veni în sprijinul asiguraţilor şi a persoanelor prejudiciate şi pentru a adapta legislaţia RCA la schimbările impuse de era digitală, se arată în proiectul de normă al ASF.

Mai exact, este vorba despre Proiectul de normă pentru modificarea şi completarea normei autorităţii de supraveghere financiară nr. 20/2017 privind asigurările auto din România

Formularul „Constatare amiabilă de accident” în format electronic reproduce acelaşi model grafic, conţine aceleaşi informaţii şi are aceeaşi valoare juridică cu cea a formularului tipărit

Pentru ca prezentul proiect de normă să se aplice, el trebuie adoptat de preşedintele ASF şi publicat în Monitorul Oficial.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.