Şef ATI: În secţie nu mai folosim Kaletra, şi nici Plaquenil. Au intrat noile terapii

TRIMITE PRIETENILOR

În contextul în care aproape toate studiile arată că Hidroxiclorochina (Plaquenil) şi Kaletra (Lopinavir) au efecte adverse importante şi mai puţine beneficii concrete, „Ziarul de Iaşi“ a cerut şi opinia medicului care se ocupă de pacienţii care ajung să fie internați.

Dr. Florin Roşu spune că, din punct de vedere observaţional, fără să aibă baza unor studii concrete, de la începutul pandemiei s-au remarcat mai multe aspecte. Medicamentul Kaletra dă efecte adverse greu de suportat pentru majoritatea pacienţilor, cum ar fi greaţă, diaree şi vărsături, în timp ce Plaquenil are efect asupra SARS-CoV-2, iar în cazul pacienţilor monitorizaţi 24 din 24 de ore în ATI nu s-au observat efecte adverse deosebite. Medicul descrie Remdesivirul ca fiind „cel mai potent dintre toate antiviralele care sunt în momentul de faţă pe piaţă“.

„În primele luni ale pandemiei s-au folosit Plaquenil şi Kaletra, iar după ce a fost aprobat Remdesivir l-am folosit destul de intens. Din ce am observat, din punctul meu de vedere, Remdesivirul este cel mai potent, asta dacă este administrat nu la pacientul critic, ci la formele medii spre severe. În prima fază era folosit doar la pacientul critic şi acolo am observat doar negativarea, însă efectele asupra organismului erau fatale pentru pacient“, a explicat dr. Florin Roşu, coordonatorul Compartimentul de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecţioase.

Continuarea, în Ziarul de Iași.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.