Soldații ruși își părăsesc tancurile și blindatele și merg la casele oamenilor să ceară haine și mâncare. Flămânzi și demoralizați, luați prizonieri la Harkov. ”N-au primit hrană și apă de la începutul atacului”

TRIMITE PRIETENILOR

Zeci de soldați ruși s-au predat forțelor armate ucrainene, a anunțat șeful administrației regionale din Harkov, Oleg Sinegubov. Potrivit acestuia, soldații ruși sunt flămânzi și complet demoralizați.

„Soldații ruși care au fost luați prizonieri vorbesc despre epuizare completă și demoralizare, nu au nicio legătură cu comandamentul central, nu înțeleg și nu cunosc acțiunile ulterioare. De la începutul atacului asupra Ucrainei, nu au primit hrană și apă sau rezerve de combustibil”, spune Sinegubov.

Potrivit acestuia, soldații ruși își părăsesc tancurile și blindatele și încearcă să se ascundă în rândul populației civile, cerând oamenilor haine și mâncare. Sinegubov le cere locuitorilor din Harkov să respecte regulile de siguranță și să nu deschidă ușa străinilor.

Epuizați, soldații ruși cer mâncare și haine de la ucraineni

„Locuitori din regiunea Harkov, aveți grijă să nu deschideți ușa străinilor, nu ajutați agresorul rus să se ascundă”, se arată în mesaj.

Forţele ucrainene au anunțat, duminică, faptul că deţin controlul asupra Harkovului şi că teritoriul este ”curățat complet de inamic”.

Harta zonelor de risc din Ucraina

AFP a publicat, pe Twitter, o hartă pe care sunt marcate principalele zone de luptă din Ucraina, inclusiv punctele „fierbinţi” din jurul Kievului. În imagine e prezentată situaţia din 27 februarie, 11:00 – ora României. Cu portocaliu sunt marcate zonele aflate sub controlul trupelor ruse, care includ şi baza aeriană de la Hostomel, cucerită în prima noapte de la declanşarea invaziei. Jurnaliştii AFP precizează că harta are caracter orientativ.

Ministrul adjunct al Apărării din Ucraina estimează că, până acum, au murit 4.300 de soldați ruși. Pe de altă parte, Rusia nu a făcut publice cifrele victimelor.

YouTube player
YouTube player
YouTube player

TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.