Sophia s-a stins pe un pat de spital, după ce a ajuns la urgență, în comă de gradul 4. Mama ei le-a spus medicilor că a găsit-o pe fetița de 2 ani înecată în cadă. Ce s-a descoperit însă la necropsie este cutremurător

TRIMITE PRIETENILOR

Anchetă extinsă în dosarul copilei de nici doi ani, care s-a stins pe un pat de spital, după ce a ajuns la urgență, în comă de gradul 4.

Raportul medico-legal arată că fetiță ar fi murit, printre altele, și din cauza unei hemoragii, provocate de multiplele lovituri pe care le-a primit. Tatăl copilului a depus plângere împotriva mamei, iar polițiștii au schimbat încadrarea penală a faptelor. Miercuri, cea mică va fi înmormântată. Deocamdată, mama copilei nu a fost audiată de oamenii legii.

Marți dimineață, tatăl copilei a mers la Poliție, să depună plângere împotriva mamei, pentru rele tratamente aplicate minorului. Îngenuncheat de durere, abia își găsește cuvintele să descrie drama prin care trece. Și-a văzut fiica, intubată în Terapie Intensivă, cu doar câteva ore înainte că ea să moară.

„Eu nu cred că fata mea a murit înecată, cum s-a zis. După ce am văzut rezultatele de la spital…eu cred că a fost chinuită. Mama fetei mi-a zis ceea ce a declarat și la spital, faza cu cada. Dar nimeni nu o crede, eu nu o cred. Doctorii nu o cred”, a mărturisit tatăl copilei.

Una dintre mătuși a depus plângere că martor în dosar, după ce medicii din Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” au pus un diagnostic crunt – multiple tramatisme și leziuni, dar și fracturi mai vechi.

„Vreau să aflu motivul, de ce a ajuns Sophia așa, vreau adevărul. Avem aici scris că a avut mai multe fracturi la cap, coaste rupte, clavicula, cu nodul fundului rupt, scris de medici. Până la urmă, a fost mama ei. Ca mamă, trebuie să îți protejezi copilul, să ai grijă de copilul tău”, a explicat mătușa fetei.

Martoră la relele tratamente la care era supusă copila a fost și o veche prietenă de-a mamei.

„Am văzut-o de foarte multe ori iritată, cu bubisoare, nu avea grijă de ea. Am văzut-o, în ultimele două luni, cum a trântit-o pe un scaun. Fetița era foarte zgâriată pe ochi, pe la guriță și nu avea niciodată grijă de ea. Stătea și fuma în cameră cu fata lângă ea, era mereu nervoasă, nu avea chef de copil și ea, de la început, nu și-a dorit copilul”, a spus această.

Din păcate, nimeni nu a alertat, la timp, poliția pentru a scoate la iveală chinurile prin care trecea copila de nici doi ani.

„Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași continuă cercetările în cadrul dosarului penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și rele tratamente aplicate minorului”, a declarat Anca Vijiac, purtător de cuvânt IPJ Iași.

Marți după amiază, trupul neînsuflețit al fetiței a fost dus la capelă, iar mâine va avea loc înmormântarea. Mama, o tânăra de 21 de ani, a refuzat și acum să vorbească despre cele întâmplate. Surse medicale susțin că, în urmă necropsiei, cauzele morții ar fi fost, printre altele, și o posibilă hemoragie în urmă unor traumatisme și inec prin asfixiere.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.