Sotia romanului decedat in Belgia, prima declaratie: “Mi-au transmis ca i-am stricat imaginea domnului Arafat”

TRIMITE PRIETENILOR

Sotia barbatului care a decedat intr-un spital din Belgia face acuzatii grave la adresa autoritatilor romane.

„Mie imi pare rau daca dl. ministru spune ca nu exista un autor moral. Nu ma intereseaza ce culoare politica are fiecare, ce declara. Eu va spun doar ca nu se intampla nimic in Romania, ca a trebuit sa ies public ca sa-mi strig naduful ca sa pot sa-l duc acolo. Prea tarziu.

Regret ca nu am iesit, poate, mai devreme. Daca pleca vineri, poate se intampla sa fie bine si nu eram in situatia asta astazi. Pe mine nu ma intereseaza autorul moral, pe mine ma intereseaza criminali cu sange rece care mi-au spus direct in fata ca au alte prioritati.

A trebuit sa astept zile in sir, sa-l plimb pe sotul meu in toata Romania, de la un spital la altul, ca sa ajunga intr-un final intr-un spital unde cineva sa-si dea interesul pentru el. Doar ca a fost prea tarziu! Intelegeti? Mult prea tarziu!”, a declarat femeia, la Digi 24.

Citeste si articolul :   Firea, dupa ce Nicusor Dan a anuntat anularea stimulentelor pentru plasma

„Domnul acela cu care m-am conversat mi-a spus in prima faza sa am rabdare, ca are alte prioritati sau ca trebuie sa ma ia in ordinea prioritatilor si care mi-a transmis ca i-am stricat imaginea domnului Arafat!”, a mai spus femeia.

„Pe mine nu ma intereseaza imaginea nimanui, le-am transmis si le transmit in continuare. Daca trebuie sa stric imagini, o s-o fac!”, a declarat sotia decedatului.

Barbatul s-a electrocutat la locul de munca, in Constanta.

Acesta a fost transferat, in data de 29 ianuarie 2021, la Centre des Grands Brûlés – Institut Médical de Traumatologie et de Réadaptation (IMTR) din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia.

Bolnavul a fost transportat initial la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, iar, apoi, in data de 21 ianuarie 2021, a fost transferat la Spitalul Clinic Judetean de Urgente „Sfantul Spiridon” din Iasi.

In data de 28 ianuarie 2021, misiunea de zbor pentru transferul in Belgia a fost anulata din motive tehnice, conform Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca din Bucuresti.

Citeste si articolul :   Oamenii de stiinta din Belgia au realizat un vaccin anti-Covid care ofera imunitate pe viata

A doua zi a fost transferat, cu un zbor umanitar operat de Ministerul Apararii Nationale, la Centre des Grands Brûlés – IMTR din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia.

Ministrul Sanatatii a declarat luni dupa-amiaza ca nu poate fi vorba despre un autor moral pentru ceea ce s-a intamplat, insa pot exista indoieli legate de modul in care a fost tratat pacientul.

”Nu putem sa vorbim despre un autor moral, si sa comparam asta cu lucruri din trecut, atata timp cat nu existat nici macar o singura secunda in care sa fi existat un loc in strainatate si sa fi refuzat transferul. M-am ocupat personal de asta, am sunat la DSU si de indata ce transferul a fost posibil s-a si efectuat”, a declarat ministrul Sanatatii.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.