Tânăr român doctorand a obţinut, recent, o diplomă de masterat la Cambridge, la vârsta de 23 de ani dar toata Romania vorbeste de interlopul Emi Pian

TRIMITE PRIETENILOR

Andrei Mărgeloiu (23 de ani) a obţinut, recent, o diplomă de masterat la Universitatea Cambridge, unde a fost admis şi la studii doctorale în domeniul inteligenţei artificiale. Tânărul spune că programele de studii post-universitare din Marea Britanie sunt axate pe a forma studenţi capabili să rezolve probleme noi şi să deruleze proiecte de cercetare.

Andrei Mărgeloiu a fost admis la programul de doctorat al Universităţii Cambridge din Marea Britanie, după ce a absolvit masteratul aceleiaşi prestigioase instituţii, cu o teză în care a investigat o metodă nouă de folosire a inteligenţei artificiale în domeniul medical.

„Masteratul meu a durat nouă luni, timp în care am studiat cinci cursuri cu un nivel avansat de dificultate şi am făcut un proiect de cercetare. M-am specializat în inteligenţă artificială şi am urmat doar cursuri relevante pentru acest domeniu. Spre exemplu, am învăţat să creez algoritmi care generează portrete pictate prin combinarea unui portret real cu o pictură la alegere. La prima vedere pare foarte simplu, însă nu este deloc aşa. Nici să creezi faimoasele filtre ale Instagramului nu este uşor din punct de vedere algoritmic“, explică Andrei.  Examenele, înlocuite cu proiecte de cercetare Spre deosebire de alte instituţii de învăţământ, la Cambridge notele nu se obţin prin examene clasice, ci prin proiecte de cercetare.

„Eu n-am avut niciun examen. În schimb, am realizat cinci miniproiecte de cercetare pe diverse teme. Ce înseamnă un astfel de proiect? Fiecare ne propune să investigăm o arie diferită şi să folosim algoritmi de ultimă oră, pe care să-i îmbunătăţim sau să-i aplicăm într-un domeniu nou. Aceste proiecte sunt extrem de provocatoare şi pun accentul pe muncă individuală, pe creativitate şi îţi provoacă dorinţa de a aprofunda o temă necunoscută.“


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.