Tânăra vaccinată din greșeală cu 4 doze Pfizer „bea 7 litri de apă pe zi și tot îi e sete”

TRIMITE PRIETENILOR

O asistentă a greşit şi i-a injectat studentei de 23 de ani mai multe doze de ser Pfizer/BioNTech. Din primele informații ar fi fost vorba despre șase doze de vaccin, însă spitalul Massa a transmis ulterior că tânăra a primit de fapt patru doze.

″În realitate este vorba despre 0,30 ml, corespunzătoare unei cantităţi utilizate pentru patru doze de vaccin Pfizer-BioNTech″⁣, a explicat într-un comunicat agenţia sanitară din Toscana (centrul Italiei) referitor la ″⁣doza injectată din eroare duminică, 9 mai, unei tinere stagiare în psihologie clinică″⁣.

″Informaţia potrivit căreia cantitatea injectată ar fi puţin mai mare de patru doze este importantă întrucât testele făcute de Pfizer pentru a stabili consecinţele unui supradozaj s-au oprit la patru doze de substanţă activă inoculate simultan, fără ca acest fapt să fie urmat de consecinţe deosebite pentru pacienţi″⁣, a adăugat agenţia sanitară.

Infirmiera care a vaccinat-o pe tânăra femeie a uitat să dilueze flaconul cu substanţă activă cu ser fiziologic, eroare cauzată de ″o activitate de rutină cu volume mari şi sub presiune din cauza necesităţii de a respecta riguros termenele″⁣.

Fata este acum tratată de profesorul Fabrizio Pregliasco, un renumit virusolog din Italia. Acesta a explicat că supradoza de vaccin ar putea anula producția de anticorpi, astfel că ar putea fi nevoie ca tânăra să fie vaccinată din nou pentru a dobândi imunitate la Covid.

Studenta a decis să se vaccineze pentru a putea lua parte la un internship. Ea a declarat că a decis să nu o raporteze pe asistenta care a vaccinat-o, cu toate că nu înțelege cum s-ar putea întâmpla un astfel de incident.

„Nu voi depune o plângere penală, dar este evident că, dacă vor apărea efecte grave în viitor, cineva va trebui să răspundă în instanță”, a spus ea.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.