Ţara care a reuşit să doboare un nou record mondial! 66 de milioane de copaci plantaţi în 12 ore.

TRIMITE PRIETENILOR

India a plantat 66 de milioane de copaci în 12 ore, ca parte a unei campanii de mediu care a urmărit doborârea unui record mondial. Mai mult de 1,5 milioane de voluntari au fost implicaţi în această operaţiune uriaşă care a avut loc de-a lungul râului Narmada, în statul Madhya Pradesh.

Prin acordul de la Paris, India s-a angajat să-şi sporească suprafaţa forestieră cu până la cinci milioane de hectare înainte de anul 2030, pentru a combate schimbările climatice. Anul trecut, voluntarii din Uttar Pradesh au stabilit un record mondial prin plantarea a mai mult de 50 de milioane de copaci într-o singură zi.
Echipa de observatori din partea Guiness World Records a monitorizat şi plantarea de duminică, iar săptămânile viitoare vor confirma, cel mai probabil, că a fost stabilit un nou record. Campania a fost organizată de guvernul Madhya Pradesh, iar 24 de zone din bazinul râului Narmada au fost alese ca locuri de plantare potrivite şi care cresc şansele de dezvoltare a plantelor. Voluntarii au plantat mai bine de 20 de specii diferite de copaci.
Minsitrul Shivraj Singh Chouhan a descris această zi drept una „istorică”. Acesta a transmis că voluntarii, inclusiv copii şi oameni în vârstă, au plantat 66,3 milioane de puieţi în intervalul 7 dimineaţa – 7 seara. „Prin plantarea acestor copaci servim întreaga lume”, a arătat ministrul indian.
India este al treilea cel mai mare generator de emisii de carbon din lume, iar premierul Narendra Modi a reafirmat, în aceste condiţii, angajamentul ţării faţă de Acordul de la Paris, chiar dacă SUA a decis retragerea din această înţelegere. „Protejarea mediului înconjurător şi a mamei-planetă este un gest de credinţă şi optimism”, a spus Modi în cadrul unei conferinţe de presă susţinute alături de preşedintele francez Emmanuel Macron.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.