Tara in care nici armata Germaniei in al doilea razboi mondial nu a avut curaj să atace. Aici fiecare bărbat este și soldat

TRIMITE PRIETENILOR

În această țară aproape fiecare bărbat este și soldat. Aici, statul îți dă un pistol, gratuit. La o stare de mobilizare, în 4 ore o armată de 650 mii de soldați așteaptă ordine, iar în 2 zile – o armată de 1.7 milioane de soldați e pregătită de luptă. Țara are un relief muntos și de podiș.

Este vorba de Elveția. Aici sunt săpate nenumărate tuneluri care îți permit să ajungi în orice colț al țării fără a fi văzut de cineva.

Orice bărbat elvețian este obligat să facă armata. Aceasta durează doar 3 luni. După aceasta tânărul primește o armă, o conservă și uniformă militară, pe care le ia acasă.

Periodic bărbații elvețieni sunt rechemați în armată, pentru a nu uita cunoștințele și abilitățile militare acumulate. Până la 32 de ani un bărbat elvețian este rechemat în armată de 7 ori, unde trebuie să stea câte 3 săptămâni.

În următorii 10 ani el va mai fi rechemat încă de 3 ori pentru 2 săptămâni, iar încă peste 10 – o dată pentru 2 săptămâni. Când elvețianul împlinește 51 de ani, el este eliberat oficial de serviciul militar și este obligat să întoarcă statului arma, uniforma și conserva.

Nimeni nu poate refuza serviciul militar, nici măcar milionarii și bancherii.

Bugetul militar al Elveției este de 7.5 miliarde de dolari, iar țara dispune de 800 de tancuri și blindate și de 350 avioane militare!

Cât privește armata hitleristă, aceasta n-a atacat Elveția, care era țară neutră, pentru că a primit, în băncile ei, prada de război a naziștilor.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.