ȚINE SUB CONTROL COLESTEROLUL MĂRIT!

TRIMITE PRIETENILOR

Ai probleme de sănătate din cauza colesterolului mărit? Tot ce trebuie să faci este să te informezi și să urmezi sfaturile specialiștilor pentru a ajuta la scăderea colesterolului rău și pentru a duce o viață sănătoasă!

54% dintre europeni au colesterolul mărit. Această problema este una dintre principalele cauze ale bolilor cardiovasculare, care fac ravagii și reprezinta 4,5% din cifra totală a deceselor din întrega lume. Sună îngrijorător, nu-i așa? Iată ce să faci să ai o inimă sănătoasă și să ții colesterolul rău în frâu!

MĂNÂNCĂ SĂNĂTOS!

Redu consumul de grăsimi trans și grăsimi saturate alegând uleiuri vegetale (exemplu, ulei de măsline în locul grăsimilor de origine animală, cum ar fi untul). Consumă pește gras sau carne slabă de pasăre în locul cărnii procesate sau al cărnii roșii și de ademenea, mănâncă zilnic nuci, semințe sau boabe de soia în locul gustărilor gata preparate, cum ar fi chipsurile.

FII ACTIVĂ!

Stilul de viață ajută la creșterea colesterolului “bun” (HDL) din sânge. Stimulează deplasarea depozitelor de grăsime către ficat, ceea ce ajută la menținerea inimii și a vaselor de sânge în bune condiții. Ai nevoie doar de 150 minute pe săptămână de mișcare de intensitate moderată. Totodată, renunțarea la fumat este un pas esențial în reducerea colesterolului.

FĂ-ȚI ANALIZELE ANUAL!

Chiar dacă la ultimul control arătau că ai un nivel optim de colesterol, repetă-le anual. Un stil de viață dezordonat, alimentația deficitară, lipsa de activitate fizică pot duce la creșterea colesterolului rău.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.