Trupele ruse au atacat zone civile noaptea aceasta, inclusiv un spital. Sunt numeroase victime

TRIMITE PRIETENILOR

Război în Ucraina, ziua șapte. Ucrainenii rezistă eroic, iar capitala Kiev nu a fost capturată nici după o săptămână de război, deși Rusia miza pe un Blitzkrieg de maximum 48 de ore.

Însă un convoi militar rusesc, care se întinde pe mai bine de 60 de kilometri se apropie de periferia capitalei Kiev.

Marți, în jurul orei 17:00 rușii au bombardat turnul televiziunii naționale a Ucrainei, atacul fiind soldat cu cel puțin 5 morți.

După ce doi dintre cei mai bogați și mai influenți oameni de afaceri de la Moscova au cerut public încetarea războiul, peste 15 mii de medici ruși au semnat o scrisoare deschisă în care cer lui Vladimir Putin să pună capăt războiului.

Conform conform estimărilor Naţiunilor Unite, peste 100 de civili au murit până acum în acest război. Printre ei și 7 copii. Iar cel puțin 300 de oameni au fost răniți.

Trupe aeropurtate ruse au debarcat la Harkov

Trupe aeropurtate ruse au debarcat la Harkov în cursul nopţii de marţi spre miercuri, a indicat armata ucraineană, făcând cunoscut că în oraşul din estul Ucrainei luptele sunt în curs de desfăşurare, notează AFP.

“Trupele aeriene ruse au aterizat la Harkov (…) şi au atacat un spital” local, a declarat armata ucraineană într-un comunicat pe reţeaua Telegram.

“Lupte sunt în curs între invadatori şi ucraineni”, potrivit comunicatului.

Acest anunţ a fost făcut în ziua a şaptea a ofensivei ruse din Ucraina, lansată la 24 februarie şi care s-a intensificat marţi.

Trupele ruse au ocupat încă un oraș

Trupele ruse au ocupat orașul Trostianets, din regiunea Sumi. Trei convoaie militare au intrat în oraș și au distrus cu tancurile poarta de la Round Court, o fortăreață veche de câteva secole, potrivit Pravda.

Liniile de înaltă tensiune și șoselele au fost avariate, iar în oraș nu este semnal de internet, TV sau radio.

Crește bilanțul morților la Jîtomîr

Patru persoane au murit când locuinţe din oraşul ucrainean Jîtomîr au fost lovite marţi de o rachetă de croazieră rusă care se pare că viza o bază aeriană din apropiere, a declarat Anton Geraşcenko, consilier al ministrului de interne ucrainean, pe canalul său Telegram, potrivit Reuters.

El a spus că toate clădirile rezidenţiale din apropierea bazei Brigăzii 95 Aeropurtate din Jitomir, la 120 de kilometri vest de capitala Kiev, au fost incendiate.

“Până în prezent, patru persoane au murit. Printre care un copil”, a spus el.

Autoritățile anunțaseră inițial doi morți și trei răniți.

Joe Biden l-a atacat dur pe Vladimir Putin, numindu-l ″dictator″⁣

Preşedintele SUA, Joe Biden, l-a atacat marţi dur pe liderul rus Vladimir Putin, numindu-l un ″dictator″⁣ care este acum izolat de lume mai mult ca oricând. Vladimir Putin ″⁣s-a înşelat″⁣, ″⁣suntem pregătiţi, suntem uniţi″⁣, a spus Biden în primul său discurs despre Starea Uniunii la Washington, cerând Congresului american să ovaţioneze în picioare poporul ucrainean care ″⁣nu se teme de nimic″⁣, relatează AFP.

Peste 100 de răniţi în oraşul Mariupol, afirmă primarul

Peste 100 de locuitori au fost deja răniţi în raidurile aeriene ale Rusiei asupra oraşului-port Mariupol din sud-estul Ucrainei, potrivit primarului Vadim Boişenko, notează dpa.

“Numărul civililor răniţi creşte în fiecare zi”, a declarat miercuri în zori Vadim Boişenko pentru agenţia ucraineană de presă UNIAN.

“Astăzi sunt 128 de oameni în spitalele noastre. Medicii noştri nici măcar nu se mai duc acasă”, a adăugat el.

Informaţiile nu au putut fi verificate în mod independent, subliniază dpa.

Mariupol se află în apropierea zonelor separatiste din estul Ucrainei şi este ultimul port major aflat sub control guvernamental la Marea Azov.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.