Turişti canadieni au intrat în panică. Credeau că România a fost invadată de Rusia după ce au primit mesaj Ro-Alert privind prezența unui urs în apropiere

TRIMITE PRIETENILOR

Doi turiști din Canada au intrat în panică după ce au crezut că România a fost invadată de Rusia. Totul, din cauza unui mesaj Ro-Alert care i-a atenționat în limba română și maghiară de prezența unui “URS”, în Cheile Bicazului.

Normand Pion și Helene Giguere sunt doi turiști din Canada care parcurg România pe bicicletă. Aceștia au intrat în panică după au primit un mesaj din partea Ro-Alert pe 13 august, în timp ce se aflau în Toplița.

Aceștia nu au înțeles clar despre ce e vorba deoarece mesajul a fost trimis în limba română și maghiară.

Mesajul i-a informat despre prezența unui „URS” în apropiere, dar au crezut că mesajul se referă la „URSS” și astfel au dedus că sunt avertizați armata rusă a intrat în România.

„Un text în română acompaniază alarma. Treziți forțați, citim, cumva, că URSS este prezentă în Toplița în timp ce dormim și trebuie să evităm Strada Murelor (unde am stat cu o seară înainte) pentru a nu ne pune viețile în pericol”, au povestit cei doi pe Facebook.

Au început să caute informații despre situația de securitate din România și au descoperit că situația este normală. despre care Canada comunica că este normală, și mijloace de a evacua cât mai rapid țara. Ulterior au reușit să găsească un prieten care le-a tradus mesajul, potrivit Libertatea.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.