Ucraina aduce comandouri israeliene sa lupte cu rusii. Anuntul ambasadei de la Tel Aviv: „Am inceput formarea de liste de voluntari cu cei care doresc sa participe la actiuni de lupta impotriva agresorului rus”

TRIMITE PRIETENILOR

Ambasada Ucrainei in Israel a inceput sa recruteze in mod activ persoane in Israel pentru a lupta impotriva armatei ruse, in contextul in care aceasta se confrunta cu o invazie la scara larga. anunta Times of Israel.

„Ambasada a inceput formarea de liste de voluntari cu cei care doresc sa participe la actiuni de lupta impotriva agresorului rus”, scrie ambasada intr-o postare publica pe Facebook in limba ucraineana.

Se estimeaza ca aproximativ o jumatate de milion de israelieni au radacini ucrainene, zeci de mii dintre ei venind doar in ultimii ani, dupa invazia Rusiei in Crimeea in 2014.

In postarea de pe Facebook, ambasada le cere celor care doresc sa „participe la protejarea Ucrainei de agresiunea militara rusa” sa trimita un e-mail cu informatiile lor personale, inclusiv orice „specialitate militara” pe care ar putea sa o aiba.

La inceputul acestei saptamani, inainte ca postarea de pe Facebook sa fie publicata, ambasadorul ucrainean in Israel a declarat pentru The Times of Israel ca biroul sau a verificat si s-a asigurat ca este legal ca israelienii pot sa se ofere voluntari pentru armata ucraineana.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.