Ucrainenii se ridica. Sute de tineri stau la coada pentru a se inrola si a lupta cu fortele Rusiei. Al doilea val de atac cu rachete din partea Rusiei

TRIMITE PRIETENILOR

Sute de tineri stau la coada, joi, pentru a se inrola in fortele armate ale Ucrainei, arata imagini difuzate de agentia de presa Reuters. Cozile s-au format la scurt timp dupa atacurile Rusiei.

Iata imaginile difuzate de Reuters:

Ucraina este lovita de un al doilea val de atacuri cu racheta, a declarat joi un consilier al presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit Reuters.

Autoritatile de la Kiev spun ca primul val, lansat la scurt timp dupa ce presedintele rus Vladimir Putin a ordonat joi dimineata o operatiune militara, a lovit centre de comanda militare si alte cladiri din mai multe orase din Ucraina.

In acelasi timp, ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a declarat ca Rusia desfasoara o ofensiva de amploare, din mai multe directii, si ca fortele ucrainene rezista atacului.

„Nu, nu este o invazie rusa doar in estul Ucrainei, ci un atac de amploare din mai multe directii”, a scris Kuleba pe Twitter.

Armata ucraineana a suspendat operatiunile din porturile Ucrainei, a anuntat un consilier prezidential.

Operatiunile de pe caile ferate continua, a mai spus el.

Ministerul ucrainean al Apararii a declarat joi ca fortele sale contracareaza ofensiva rusa „cu demnitate” si ca provoaca pierderi trupelor Moscovei, infirmeaza CNN.

„Fortele nationale de aparare, folosind dreptul la autoaparare conform articolului 51 din Carta Natiunilor Unite, contracareaza cu demnitate incercarile inamicului de a trece frontiera de stat”, a declarat ministerul intr-o declaratie transmisa pe Whatsapp. „Situatia este controlata. Trupele rusesti sufera pierderi”.

Ministerul a mai spus ca nu au existat „pierderi in randul aparatorilor Ucrainei”.

Intr-o declaratie anterioara, Ministerul rus al Apararii a afirmat ca a neutralizat apararea aeriana ucraineana.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.