Ucrainienii recunosc: Fantoma de la Kiev nu a existat

TRIMITE PRIETENILOR

Forţele aeriene ucrainene au declarat că Fantoma din Kiev nu este, de fapt, o persoană reală, la o zi după ce au apărut rapoarte care susţin că legendarul pilot a murit, scrie Business Insider conform Ziarului Financiar.

The Times of London a raportat sâmbătă că Fantoma din Kiev a fost maiorul Stepan Tarabalka, în vârstă de 29 de ani, care a fost ucis în luptă pe 13 martie.

Forţele aeriene ucrainene au declarat pe Telegram că, deşi Tarabalka a fost un „erou”, el nu este Fantoma din Kiev şi nu a doborât 40 de avioane ruseşti, aşa cum s-a zvonit.

„Fantoma din Kiev este un super-erou-legendă a cărui figură a fost creată de ucraineni!” au declarat Forţele aeriene ucrainene.

Oficialii forţelor aeriene au declarat că figura mitică a Fantomei nu este un individ, ci este „o imagine colectivă” a tuturor piloţilor care lucrează pentru a proteja capitala.

„Fantoma din Kiev este în viaţă. Ea întruchipează spiritul colectiv al piloţilor Brigăzii de Aviaţie Tactică care apără cu succes Kievul”, au scris Forţele Aeriene pe Twitter.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.