ULTIMA ORA! “AMENZI USTURĂTOARE PENTRU ROMÂNII CARE NU SE PREZINTĂ LA VOT”

TRIMITE PRIETENILOR

„AMENZI USTURĂTOARE PENTRU ROMÂNII CARE NU SE PREZINTĂ LA VOT” – propunerea a fost avansată de senatorul PSD,

Felix Stroe. Președintele Organizației Județene PSD Constanța a declarat – în cadrul unei conferințe de presă – faptul că

„cetățenii au fost manipulați la alegerile de anul trecut. Din această cauză, schimbarea pe care aceștia o așteptau nu se produce”.

Senatorul Felix Stroe consideră că votul trebuie să fie obligatoriu și să se aplice o amendă de 300 de euro celor care nu se prezintă la urne:
„Mi se pare foarte corect, de asemenea, ca cetățeanul să vină la vot. Sunt țări care sancționează absenteismul la vot. Vă dau exemplu – Grecia – 100 de euro dacă nu merg oamenii la vot. Vrem să determinăm cetățenii să își recapete încrederea în democrație. Democrația nu se poate fără pluripartidism.

Alegerile ca să fie legitime trebuie să fie un număr cât mai mare cel mai mare la vot… Noi parlamentarii constănțeni vom avea mai multe inițiative – în domeniul sănătății, cu politicienii care nu își onorează promisiunile și, personal, lucrez la această propunere ca cei care nu se prezintă la vot, fără motive întemeiate, să fie sancționați.

Se tipăresc voturi, se mobilizează personal. Vom propune amendă pentru cei care nu merg la vot. Dacă lumea e aptă, trebuie să meargă la vot. 300 de euro amendă, de exemplu”, a punctat Felix Stroe.

Totodată senatorul social-democrat de la malul mării consideră că trebuie lucrat la o inițiativă legislativă pentru sancționarea aleșilor locali și parlamentari care promit în campaniile electorale și apoi dezamăgesc electoratul:
„Lucrăm la o inițiativă legislativă care sperăm să aibă acceptul unei cât mai mari majorități din Parlament, după modelul unor democrații europene. Aleșii locali, respectiv comunali, județeni, sau parlamentarii, să poată fi trași la răspundere, în cazul în care promit ceva în campanie electorală și nu își onorează promisiunile.

Cred că este normal ca respectul față de electorat, respectul elementar este să îți onorezi promisiunile electorale. Așa cum și în alte țări, puține, dar de ce să nu fim cu un pas înainte, cei care promit și ajunge omul primar sau parlamentar și nu își onorează promisiunile, să fie trași la răspundere, măcar contravențional. Se practică în Islanda, de exemplu”, a menționat senatorul PSD de Constanța.

La alegerile parlamentare, constănţenii şi-au ales deputaţii şi senatorii care să îi reprezinte în Parlamentul României. În acest context, social-democrații de la malul mării au deschis un cabinet unde se vor desfășura întâlnirile cu cetățenii, dar care este și un loc de strângere de cereri şi petiţii pe care le pot prezenta mai departe în Legislativ. La inaugurare au fost prezenți senatorul PSD Felix Stroe și deputații social-democrați Cristina Dumitrache, Marius Horia Țuțuianu, Lucian Lungoci.

Constănţenii se vor putea întâlni cu personalul angajat al cabinetului şi vor putea să îşi programeze audienţe cu un anumit parlamentar, dar şi să depună cereri şi petiţii pe care aleșii PSD le pot prezenta mai departe în Legislativ.

Tot în cadrul conferinței conducerea partidului a anunțat faptul că Ion Dumitrache a preluat conducerea Organizației municipale PSD Constanța. În următoarea ședință a Consiliului Județean Executiv al filialei Constanța, vor fi actualizate structurile județene, conform noului

statut al partidului, aprobat la Congresul din august 2020: Biroul Permanent Județean nu va mai fi format din 24 de persoane, ci din 21. Astfel, vor pleca membrii care nu mai sunt parlamentari. scrie tvalphamedia.ro


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.