Ultima oră! Cod ROȘU de ninsori. Strat de zăpadă de peste 1 metru

TRIMITE PRIETENILOR

Iarna își face simțită prezența. A nins în mai multe țări, iar în unele locuri stratul de zăpadă a ajuns să măsoare 1,5 metri.

Și în România au fost înregistrate ninsori, însă nu foarte abundente. Doar la munte stratul de zăpadă este ceva mai consistent.

Dacă în România copiii mai au puțin de așteptat până să facă oameni de zăpadă, în Austria situația stă diferit.

A fost emis cod roșu de ninsori, iar în unele locuri zăpada a provocat serioase probleme.

În anumite zone din Austria stratul de zăpadă a atins deja peste un metru, iar câteva localități au rămas fără electricitate.

Oamenii au stat minute bune să își deszăpezească mașinile și la fel s-a întâmplat și cu drumurile. Mai mult s-au semnalat și avalanșe în zona Tirol, unde stratul de zăpadă atinge și 1,5 m, potrivit paginii de Facebook Info Trafic RO&UE.

Cod galben de vreme rea în România

Meteorologii au emis în această dimineață mai multe avertizări nowcasting Cod galben de ploaie, burniţă şi polei, valabile în 12 judeţe.

Până la ora 10:00, în judeţele Olt, Dolj, Alba, Braşov, Sibiu şi Harghita, se va semnala local burniţă, care depune polei, iar în unele zone vor fi ceaţă şi vizibilitate redusă sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

De asemenea, până la ora 11:00, în judeţele Vâlcea, Mehedinţi, Ialomiţa şi Călăraşi, local, sunt prognozate burniţă sau ploaie slabă,

precum şi depuneri de polei, iar în zona joasă a judeţului Argeş vor persista ceaţa şi vizibilitatea scăzută sub 200 de metri.

Potrivit ANM, până la ora 14:00, în judeţul Caraş-Severin, vor fi intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 60 – 70 km/h, în timp ce la munte vitezele la rafală vor depăşi 80 – 90 km/h. scrie cancan.ro


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.