Un bebeluș a murit la câteva ore după externare, deși medicii i-au spus mamei că e sănătos

TRIMITE PRIETENILOR

Moarte suspectă în Olt! Un bebeluș a murit la câteva ore după externare, deși medicii i-ar fi spus mamei că fiul ei, de doar șase luni, ar fi sănătos. Iată detalii!

Moarte suspectă în Olt! Un bebeluș a murit la câteva ore după externare, deși medicii i-au spus mamei că e sănătos

Cazul vine din comuna Oboga, județul Olt. Un bebeluș de doar șase luni a murit azi-noapte, de pneumonie, la câteva ore după ce a ieșit din spital. Mama susține că medicii din Slatina l-au externat pe motiv că este sănătos.

Copilașul a fost adus acasă ieri și noaptea trecută a murit până să ajungă ambulanța. Tatăl lui a sunat la 112.

Mama bebelușului a ajuns cu fiul ei mai întâi la Spitalul Orășenesc Balș, înainte de Crăciun, de unde a fost externat în a doua zi de Crăciun. Aici i s-ar fi pus diagnosticul de bronșiolită acută, conform spuselor mamei. Medicii i-au transmis că starea copilului este ameliorată, însă la câteva zile, femeia, îngrijorată că starea nu se îmbunătățea, a decis să meargă la spitalul din Slatina, a relatat adevarul.ro.

„Când mi l-au dat de la Balș, mi-au dat un sirop, i l-am cumpărat, dar nu era bine. Avea o hârâială în piept. M-am dus la farmacie să mă ajute cu altceva și doamna de acolo m-a sfătuit să mă duc înapoi la spital cu copilul. La Balș sau la Slatina. M-am dus la Slatina pentru că m-am gândit că e spital mai mare, au mai multe și mi-l fac bine”, a mărturisit femeia, potrivit sursei menționate mai sus.

„Luni, pe 9 ianuarie, când m-au externat de la Slatina, mi-au zis că e bine copilul. Mi-au dat o rețetă, dar nu am mai apucat să o iau. Noaptea s-a stins lângă noi, în pat. Când l-am strâns în brațe, disperată, am văzut cum i-a ieșit din guriță și nas o substanță gălbuie, parcă era puroi, nu știu”, a mai spus ea, potrivit sursei.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

„La data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 05:40, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, de către un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din comuna Oboga, cu privire la faptul că fiul său se află în stare de inconştienţă la domiciliu.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Bobicești, care, din primele verificări, a stabilit faptul că un minor, în vârstă de 6 luni, ar fi decedat la domiciliul său din comuna Oboga, județul Olt.

În urma examinării sumare a trupului minorului, s-a constatat faptul că acesta nu prezenta urme vizibile de violență pe suprafața corpului”.

Sursa: IPJ Olt


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.