Un copil s-a infectat cu o amibă care mănâncă creierul după ce a fost la plajă. Apa contaminată i-a intrat în corp prin nas

TRIMITE PRIETENILOR

Un adolescent din Florida, care s-a infectat cu o amibă care se hrănește cu creierul uman după ce a fost la plajă cu părinții săi, se zbate acum între viață și moarte în spital.

Caleb Ziegelbauer, în vârstă de 13 ani, a fost dus la camera de gardă după ce a suferit de dureri de cap și halucinații, potrivit NBC2, citat de Today.

Simptomele au început să apară la aproximativ o săptămână după ce băiatul și familia lui au mers la o plajă din Port Charlotte, Florida, pe 1 iulie.

Naegleria fowleri, amiba care mânâncă creierul, a intrat în corpul adolescentului prin nas

După ce adolescentul a fost dus la urgențe de către părinții săi, medicilor de la spital li s-a spus că Naegleria fowleri, denumită în mod obișnuit „amiba care mănâncă creierul”, a intrat în corpul său prin nas înainte de a-i infecta creierul. În săptămânile ulterioare, el s-a luptat pentru viață la Spitalul de Copii Golisano.

Potrivit CDC, Naegleria fowleri este un organism unicelular găsit în ape calde și dulci. Acesta poate provoca o infecție rară a creierului numită meningoencefalită amibiană primară (PAM) atunci când intră în organism prin nas.

Cazurile de PAM sunt extrem de rare. Infecțiile devin mai frecvente atunci când căldura prelungită determină scăderea nivelului apei și creșterea temperaturii apei.

Ce simptome a avut băiatul după ce s-a infectat cu amiba

Simptomele inițiale includ dureri de cap, febră, greață sau vărsături, urmate de gât înțepenit, confuzie, lipsă de atenție, pierderea echilibrului, convulsii sau halucinații.

Mătușa lui Caleb, Katie Chiet, a spus că mulți oameni „nu ajung suficient de repede la spital” și a spus că familia „speră” că au venit la timp.

„Din păcate, Naegleria fowleri se prezintă ca și cum un copil ar avea meningită,” a spus ea, motiv pentru care familiei lui i-a luat timp să realizeze că simptomele lui ar fi putut fi legate de expunerea la apă de pe plajă.

Chiet a spus că de când a fost internat, inflamația din creierul adolescentului a crescut. Într-o postare pe Facebook din 16 iulie, ea a împărtășit vești despre nepotul ei, explicând că acesta se afla în secția de terapie intensivă.

Ce a spus mătușa lui Caleb despre starea băiatului

„A fost extubat aseară; respiră singur,” a scris ea, adăugând: „Este într-o stare de minimă conștiență, așa că are perioade foarte scurte de conștientizare, dar în rest doarme și se luptă extrem de tare. RMN-ul său arată mai multă inflamație în creier.”

Chiet a spus că experiența prin care trece este una de „singurătate și izolare”, deoarece nu știe cum evoluează starea nepotului său.

„Este ziua 17 și Caleb încă respiră singur. Am scăpat de probleme? Suntem pe calea de vindecare? Așteptăm să se întâmple altceva?”, a spus ea.

Alt caz de Naeglerie fowleri la începutul lui iulie, în Iowa

La începutul acestei luni, un alt caz de Naegleria fowleri a fost detectat la un locuitor al Missouri care a fost expus la apa din Lake of Three Fires din Iowa, ceea ce a determinat ca plaja să se închidă temporar.

La mai puțin de două săptămâni mai târziu, oficialii din domeniul sănătății au raportat că individul a murit.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.