Un deputat AUR vrea sa-i scoata pe romani la sapat transee impotriva rusilor: „Santuri de 4 metri adancime si 8 metri latime de-a lungul frontierei flancului estic”

TRIMITE PRIETENILOR

Deputatul AUR Ciprian Ciubuc solicita ca autoritatile sa ia un set de „masuri urgente” in contextul disensiunilor NATO-Rusia. El vrea sa fie sapate santuri 4 metri adancime si 8 metri latime la granita estica si toate podurile sa fie dotate cu „explozibil de distrugere”.

„Masuri urgente, pe care le pot lua niste conducatori demni in contextul disensiunilor NATO-Rusia. Masuri militare urgente:

– Armata obligatorie pentru absolut toti barbatii de 18-40 ani, o pregatire minima, elementara de aparare, 3 luni pentru toti barbatii cu studii superioare, si 6 luni pentru cei fara studii superioare. (Romania nu are barbati pregatiti sa-si apere tara, casa si familia!)

– Convocarea, mobilizarea si antrenarea tuturor rezervistilor apti.

– Santuri de 4 metri adancime si 8 metri latime dea (sic! – n.red.) lungul frontierei flancului estic.

– Toate drumurile nationale si internationale de intrare in tara dinspre granita de Est, securizate, podurile de intrare dotate cu explozibil de distrugere”, a cerut deputatul Ciubuc intr-un mesaj postat pe Facebook. 

Ciubuc a mai sustinut apoi ca in Romania nu mai sunt barbati, ci „pensati si epilati”.

„Razboinicii” de la AUR au fost ironizati, sambata, de jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

„In Romania exista cineva care se pregateste de razboi acum. Da, exista pregatiri de razboi si in Romania. Partidul AUR sau, ma rog, formatiune, ce este. Au un proiect de lege acum pentru ca cetatenii sa poata sa detina pana la 100 de kilograme de materiale pirotehnice, in speta petarde, si alte materiale explozive. De ce? Pai este evident, ne pregatim de razboi. Sau poate ca domnii de la AUR au nevoie de materialele astea, sa le dea voie legea sa se duca cu o suta de kile de materiale d-astea, petarde si alte materiale explozive, sa se duca in urmatoarea institutie pe care sa o ia cu asalt. Ca ei asa au, au un tic nervos, din cand in cand se mai napustesc asupra unui minister, asupra unei primarii si asediaza, sau asalteaza, dau buzna acolo, dau navala si probabil ca se pregatesc acum sa dea cu petarde si cu alte alea cand intra in institutie.

Deci exista pregatiri de razboi si indivizii astia, creaturile astea de la AUR fac… persoanele acestea inainteaza o astfel de lege in conditiile in care si de acest revelion au murit atatea si atatea pasari. Stiti, pasarea moare, cade din aer cand dai cu nenorocirile alea de… se aud pocniturile alea infernale. Cainii si pisicile fac atac de panica, fac infarct, o iau la fuga, se pierd, nu se mai intorc. Asta se intampla cu bietele animale. Exista o petitie cu zeci de mii de sustinatori depusa acum sa inceteze cu nenorocirea asta, cu petardele astea. Si domnii de la AUR vin cu proiect de lege. Patrioti, se pregatesc de razboi”, a declarat CTP la Digi24.

Un proiect de lege AUR prevede ca fiecare roman are dreptul sa detina pana la 100 de kilograme de materiale pirotehnice, precum petarde si artificii. Copresedintele AUR George Simon, alaturi de alti deputati ai acestui partid, Antonio Andrusceac, Georgel Badiu, Raisa Enachi, Dumitrina Mirea si Silviu Paunescu, cer sa fie eliminate o mare parte din restrictiile impuse accesului populatiei la petarde si artificii.

Parlamentarii AUR invoca faptul ca directiva europeana care reglementeaza accesul si folosirea materialelor pirotehnice a fost transpusa in legislatia nationala cu restrictii mai dure decat in directiva. „Din practica s-a putut observa ca aceste masuri restrictive nu se justifica in contextul concret al tarii noastre, fiind oportun sa se adopte in mod fidel regimul propus de directiva amintita in ceea ce priveste accesul publicului larg la anumite categorii de articole pirotehnice, din perspectiva limitelor de varsta si a categoriilor de articole pirotehnice”, scrie in expunerea de motive.

Proiectul a fost depus la scurt timp dupa ce o petitie online privind interzicerea petardelor si artificiilor a strans aproape 60.000 de semnaturi, initiatorii invocand pericolul reprezentat de petarde, disconfortul fonic, dar si stresul provocat animalelor de companie.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.