Un mare trădător al neamului românesc: Mihail Sadoveanu si „meritul” său în sovietizarea României și în prigonirea elitelor românești

TRIMITE PRIETENILOR

O slugă bolșevică, un oportunist pe care stăpânii săi, Gheorghiu Dej – Ana Pauker – I. V. Stalin, l-au recompensat cu privilegii nerușinate pentru „meritul” său în sovietizarea României și în prigonirea elitelor românești (Constantin Brâncuși, George Enescu, Octavian Goga, Eugen Lovinescu, Radu Gyr, Nae Ionescu, Mircea Eliade etc.).

Comuniștii ni l-au impus în manuale nu pentru calitățile sale literare (altfel, remarcabile), ci pentru serviciile aduse bandei teroristo-bolșevice care a acaparat România după 1944. Sadoveanu a contribuit direct la bolșevizarea țării noastre, prin falsuri grosolane, abuzuri apocaliptice, crime istorice.

Pe 30 decembrie 1947, Mihail Sadoveanu, ca președinte al Adunării Deputaţilor, a condus ședința acestui for legislativ, care a adoptat câteva decizii criminale:
* a luat act de abdicarea Regelui;
* a votat proclamarea Republicii Populare Române;
* a ales noul Prezidiu al Republicii Populare;
* și-a arogat dreptul de a schimba Constituția țării (putere pe care o avea doar poporul român, prin referendum).
Și toate astea, în numai 45 de minute!
Și toate astea, deși în sala de ședință se aflau mai puțin 50 de deputați autentici, dintre cei 295 de membri ai Camerei!

„Cvorum” făcut cu haidamacii de partid

Minoritatea a devenit majoritate printr-un fals ordinar. Era vacanță parlamentară, iar lovitura de stat comunistă fusese pregătită în secret. De aceea, la ședința din 30 decembrie au fost prezenți mai puțin de 20% dintre membrii Camerei. Cvorumul a fost asigurat de sutele de haidamaci de partid, bătăuși, oportuniști, lichele din mahala, cu care a fost umplută sala.
Votul Adunării Deputaților n-a fost al deputaților, ci al pegrei bolșevice, sub protecția armelor sovietice. Au fost violate nu numai vechile reguli constituţionale, ci şi actele cu caracter constituţional adoptate anterior de Adunarea Deputaților însăşi! Totul, sub ochiul vigilent al prezidentului Mihail Sadoveanu.

În lada de gunoi a istoriei

Dacă am face Procesul Comunismului, numele lui Sadoveanu s-ar regăsi, post-mortem, pe lista acuzaților. În boxa celor mai abjecți infractori. Individul a siluit Constituția neamului românesc și ne-a condamnat bunicii și părinții la patimi crunte, iar asemenea trădare nu poate fi iertată!
Locul lui Sadoveanu nu este în manualele școlare, ci în lada de gunoi a istoriei! Eventual, cu statuie la Moscova.

P. S. Actul trădării naționale, din 30 decembrie 1947, este semnat de Mihail Sadoveanu (președintele Adunării Deputaților) și contrasemnat de dr. Petru Groza (președintele Consiliului de Miniștri) și Lucrețiu Pătrășcanu (ministrul Justiției).


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.