Un medic de la ATI spune adevarul despre infectarea cu noul virus: “Este o iluzie că există spitale..”

TRIMITE PRIETENILOR

Laura Zarafin, medic primar la secţia ATI Chirurgie a Spitalului Colentina din București, spune adevărul pe care toate cadrele medicale îl știu, însă puțini au curajul să dea cărțile pe față.

Doctorul este revoltat că foarte mulți pacienți care ajung la spital cu boli grave sunt plimbați cu ambulanță după ce află rezultatul testului COVID.

De asemenea, medicul declară că fiecare spital în parte a avut la dispoziție cinci luni pentru a se organiza și a-și face propriul spațiu pentru triaj, dar nu s-a făcut acest lucru. Totodată, Laura Zarafin susține că nu există spitale COVID și spitale non-COVID, totul fiind doar o iluzie.

Cadrul medical a ajuns la această concluzie după ce numeroși pacienți au fost transferați de la spital COVID la cele care nu tratează acest virus, bolnavii fiind plimbați între spitale din cauza unui simplu test pentru coronavirus.

Așa se face că o persoană tratată în spitale „verzi” ajunge în urma unui test pozitiv în spitalele „roșii” fără o rațiune clară.

Un medic de la ATI spune adevărul despre spitalele care tratează pacienți cu COVID

Adevărul gol goluț, lipsit de orice înflorituri, adevărul pe care îl știe deja orice cadru medical, adevărul pe care doar îl intuiam  și s-a confirmat deja cu vârf și îndesat, adevărul pe care nimeni nu îndrăznește să îl rostească onest și cu voce tare.

Adevărul ultimelor luni este simplu, limpede cristal, evident pentru oricine gândește cu proprii neuroni și nu în logica fricii sau a ipocriziei; acest adevăr simplu se poate rezuma la o simplă frază «infecția cu Sars Cov 2 este infecția nozocomială a anului 2020».

Degeaba încearcă unii sau alții dintre colegii noștri medici din toate specialitățile din spitalele zise «non Covid« să ne convingă că transferul intraspitalicesc , (după ce pacienții au fost ținuți una -două – trei săptămâni la ei ) spre spitale «suport Covid» ar avea vreo rațiune medicală sau epidemiologică sau de reducere a riscului infectării personalului…

Nu este decât o mare iluzie că există spitale «non Covid» și spitale «Covid». Nu înseamnă că e vina personalului medical! Nicidecum… 

Pur și simplu acest virus este extrem de contagios și era evident de la început că spitalele vor fi focare. Era evident nu numai pentru

că virusul este extrem de contagios, ci și pentru că rezultatele negative la PCR există și sunt în procent de peste 30%, dar și pentru că în spitale vin oameni bolnavi, cei mai mulți cu boli severe, cancere avansate , imunodeprimati, etc.

Am avut 5 luni să înțelegem asta și fiecare spital a avut 5 luni să își organizeze propriul spațiu de triaj și propria zonă pentru pacienții pozitivi la PCR pentru Sars Cov 2. De ce ne facem că nu înțelegem acest lucru extrem de simplu?

Poate pentru că unora le convine ping-pong-ul stupid între spitale, nejustificat medical, dar consumator de timp nervi și bani pentru colegii de la ambulanță. Sunt pacienți plimbați între 2-3 spitale.

Și nu în ultimul rând cred că ar fi bine să înțelegem odată că acest virus va trai cu noi sau noi va trebui să învățăm să conviețuim cu el ani de zile. Ce facem?

Operăm în spitale «verzi» și când pacientul se pozitivează îl pasăm cu multă «colegialitate» altora, celor din spitalele «roșii», colegi chirurgi și ei, transformați în «pansatori ai plăgilor» operațiilor făcute de alții? Ce logică are o asemenea strategie?”, a scris medicul primar pe pagina sa de Facebook. scrie fanatik.ro


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.