Un parlamentar constănțean vrea reintroducerea pedepsei pentru SUBMINAREA ECONOMIEI naționale, din cauza lui Popescu (Energie)

TRIMITE PRIETENILOR

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, crede că iarna care va veni va fi complicată, precizând că, în acest moment, depozitele de gaze naturale sunt la nivelul de 49% şi estimează că va fi depăşită ţinta de 80% care trebuie atinsă până la data de 1 noiembrie.

El a menţionat că această ţintă va fi atinsă indiferent dacă intră sau nu gaz rusesc. Popescu a mai declarat că nu se pune problema ca populaţia să nu aibă acces la încălzire în această iarnă. Declarația l-a inflamat pe deputatul constănțean al AUR, Dumitru Viorel Focșa, care susține că din cauza modului în care Popescu conduce ministerul trebuie reintrodusă… pedeapsa pentru subminarea economiei naționale: „Omul gospodar își face vara sanie și iarna car! Cea mai mică rezervă de gaz pentru iarnă, România! Virgil Popescu nu are interes să le fie bine românilor la iarnă! Mă întreb şi eu, cum este posibil să ai doar 49% acoperite din rezervele pe care tot ei le-au hotărât dar nu face vorbire, respectiv cantitate planificată, când știm bine că spre intrarea în lunile de toamnă va fi și mai greu să ne asigurăm achizitionarea acestor gaze? 49% din ce cantitate domnule ministru? Alte surse spun am sta mai rău!! Conform datelor oficiale, doar 39% din rezervoarele de stocare a gazului, în România, sunt pline la această oră. Comparativ, media europeană este de 55%, iar state precum Portugalia sau Polonia au rezerve de peste 90%. Trebuie să luptăm pentru reintroducerea pedepsei pentru subminarea economiei naționale. Totodată, consider ca acest guvern poate fi acuzat de genocid în formă continuată asupra propriului popor”, a transmis deputatul Focșa.

Citește mai mult: tomisnews.ro


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.