Un preot din Bistrița sfidează pandemia și merge cu crucea prin casele enoriașilor: “Zice că după sărbători nu mai poate umbla”

TRIMITE PRIETENILOR

Un preot ortodox din satul Ghinda, de lângă Bistriţa, a stârnit controverse printre localnici, după ce s-a crezut că acesta a început să umble cu crucea prin casele oamenilor.

Asta deşi acest lucru se face în primele zile ale noului an. Pe de altă parte, preotul care slujeşte din iulie în sat spune că merge doar la sătenii care îl roagă pentru a face Sfeştanie.

Preotul Doru Zaharia spune că a cerut aprobarea superiorilor să sfinţească casele.Unii localnici nu au apreciat gestul preotului, alţii îl aşteaptă cu porţile deschise.

Din poartă-n poartă, preotul vizitează casele enoriaşilor din satul Ghinda pentru a face Sfeştania sau pentru a-i împărtăşi în Postul Crăciunului.

Dacă oamenii nu pot merge la biserică, preotul s-a gândit să le vină în ajutor. Dar, cum nu există fapte bune care să nu fie şi

„pedepsite”, unii localnici nu au apreciat gestul preotului. Alţii, însă îl aşteaptă cu porţile deschise.

„L-am chemat să-mi facă şi mie sfeştanie, cu boboteaza atunci e mai altfel. Şi acum sunt liberi şi copiii”, spune o femeie.

„O venit, mi-o fost drag că a venit. Cu mască cu toate cele”, mărturiseşte o alta.

„Aşa s-a aude că din cauza carantinei, zice că după sărbători nu mai poate umbla”, declară un bărbat.

Preotul Doru Zaharia spune că a cerut aprobarea superiorilor să sfinţească casele în această perioadă pandemică.

Şi pentru că slujeşte în sat doar din luna iulie vrea prin acest fel să-şi cunoască mai bine enoriaşii. Doar că prin sat oamenii vorbesc….

Doru Zaharia – preot paroh Ghinda: „Am şi oameni de altă religie, probabil sunt invidioşi pentru că atunci când vine un păstor,

un preot nou într-un sat crează valuri. Probabil din invidie vorbesc că umblu cu crucea”. scrie doctorquinn.ro


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.