Unul dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale, dupa ploile abundente din ultimele săptămâni în deșertul Namib din Africa

TRIMITE PRIETENILOR

Ploi abundente în ultimele săptămâni în deșertul Namib din Africa a avut ca rezultat unul dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale, înflorirea a milioane de bulbi care au acoperit solul nisipos care s-a uscat complet timp de trei ani.
Crinii desertului aparțin familiei Hesperocallis, un gen de plante flori care include doar o specie Hesperocallis undulata, cunoscută și sub numele de ajo Lily. Florile acestei specii sunt mari, albe, cu nuanțe roz sau verde și sunt foarte parfumate, mai ales noaptea. Este nevoie de ploaie bună pentru a trezi crini deșert, mai bine cunoscuți în această zonă din Africa ca niște crini Sandhof. Cea mai mare concentrație de crini a Sandhof înflorește în anumite situații din sudul Namibiei și părți din Botswana.
Această minune naturală are o viață scurtă, deoarece soarele Namibiei scurtează durata plantei cu unele zile, iar plantele sunt foarte delicate. După ce au înflorit bulbii creează frunze și când cresc și cresc foarte mari se împart într-una sau mai multe părți. Fiecare bec se poate reproduce luxuriant, dând viață unui proces practic permanent de reproducere. Ultima dată când s-a întâmplat această înflorire a fost în vara anului 2016/2017.

TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.